DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İMO Üyelerine Deprem Yönetmeliği Destekli Sta4Cad Kursu

İMO Üyelerine Deprem Yönetmeliği Destekli Sta4Cad Kursu
19.10.2017
1.344
A+
A-

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından inşaat mühendislerine yönelik “Deprem Yönetmeliği Destekli Sta4Cad Kursu” düzenlendi. 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde şubenin eğitim salonunda gerçekleşen kursa ellinin üzerinde İnşaat Mühendisi katılım gösterdi.

EĞİTİMİ RECAİ DABAKOĞLU VERDİ

Eğitim şube üyesi İnşaat Mühendisi Recai Dabakoğlu tarafından verildi. Dabakoğlu verdiği eğitimde 2007 Türkiye Deprem Yönetmeliği bölüm 2 de belirtilen depreme dayanıklı binalar için hesap kuralları ve bölüm 7 de belirtilen mevcut binaların değerlendirilmesi, güçlendirme ve performans Analizi konularını katılımcılara en ince ayrıntısına kadar anlattı.  Sta4Cad programı ile bir adet plak döşemeli mütemadi temelli bina, 1 adet asmolen döşemeli radye temelli bina tasarlanarak analiz edildi ve son olarak 1975 Deprem Yönetmeliği’ne göre tasarlanmış binanın deprem performans analizi yapılarak güçlendirme projesi hazırlandı. Bu çalışmaların tamamında bütün kursiyerlere uygulama yaptırıldı. Kurs bitiminin ardından İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimlerde sürekli olarak kendilerini yenilediklerini söyleyen katılımcılar bu eğitimden de memnun ayrıldılar. Şube Başkanı Tolga Ok ise yaptığı açıklamada inşaat mühendisliği alanındaki temel konularda, meslek içi eğitime periyodik olarak devam edeceklerini vurguladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.