DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“KOCAELİ; TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ OLDUKÇA FAZLA OLAN BİR KENTTİR “

“KOCAELİ; TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ OLDUKÇA FAZLA OLAN BİR KENTTİR “

İzmit Belediyesi tarafından şehrimizin zengin tarihini ortaya çıkarmak amacıyla düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiği Akçakoca Meydanı ve Tarih Koridorunun Tanıtım Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tarihi Süleyman Paşa Hamamı Nev-i Sanat Cafede düzenlenen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Osman Ekşi,  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Türsab Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Kocaeli Şube Başkanı Kadir Genç, turizm şirket yetkilileri ve ilimizdeki otel yöneticileri katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türsab Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Bugün turizm sektörünün çok değerli temsilcileri ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Turizm sektörü benim daha önce görev yaptığım yerlerde de yoğun olarak öne çıkan sektörlerden biri idi. Şuan Kocaeli’de de turizm sektörünü daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına bugünkü toplantıyı çok önemsediğimi belirtmek istiyorum.

“TURİZM; ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLADIĞI GİBİ, SOSYAL BARIŞIN ORTAYA ÇIKMASINDA DA ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kocaeli sanayi şehri olarak bilinen ancak turizm potansiyeli de oldukça fazla olan bir kent. Kocaeli; tarihi ve kültürel zenginlikleri oldukça fazla olan bir kent. Bunları daha iyi anlatmak ve daha fazla turist gelmesi için gayret göstermemiz gerekiyor. Kocaeli; 4 mavi bayrak almış bir kenttir. Deniz turizmi bakımından da belirli potansiyelleri olan bir şehirdir. Kocaeli’de doğal turizm anlamında yürüyüş parkurlarımız çok fazla. İstanbul artık çıkış noktası arıyor ve oradan atık günü birlik Kocaeli turları düzenleniyor. Birçok turizm çeşitliliği yaratmak mümkün. Burada olta avcılığı yapılarak, turlar düzenlenebilir. Kültürel değerlerimiz oldukça fazla ve bunların korunarak, turizme kazandırılması anlamında önemli çalışmalarımız mevcut. Buraları daha çok anlatmamız gerekiyor. Kocaeli’nin birde havalimanı var. Seferlerin daha da artırılması amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.  Turizm; ülkemizin gelişmesine katkı sağladığı gibi, sosyal barışın ortaya çıkmasında çok önemlidir. Kocaeli’de turizm potansiyeli bilinenin çok ötesinde ve çok fazla olan bir kent ve bu bilinmeyeni de sizlerin aracılığıyla paylaşmak ve buralara farklı turizm aktiviteleri yaratmak adına gayret içerisinde olacağız. Başta Valiliğimiz olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz ve odalarımızla birlikte turizm sektörünün gelişmesinde her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Sizlerden gelecek önerileri ciddiyetle değerlendireceğimizi ifade etmek isterim.  ” diyen Vali Aksoy toplantının hayırlı olması temennisinde bulunarak, katılımcılara teşekkür etti ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri düzenleme çalışmalarının tamamlandığı Akçakoca Meydanı, Sırrıpaşa Konağı ve Kapanca Sokağı gezerek, incelemelerde bulundular

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.