DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Körfez’de Orta Hasarlı Binalar Tek Tek Yıkılıyor

Körfez’de Orta Hasarlı Binalar Tek Tek Yıkılıyor

 Körfez’de 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar gören, sahipleri tarafından güçlendirilmesi yapılmayan, iskânsız ve metruk durumda olan binalar tek tek yıkılmaya devam ediyor.

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar olan ve sahipleri tarafından güçlendirilmesi yapılmadığı için tehlike arz eden binaların yıkımını tek tek gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından da yıkılabilir raporu verilen binalar, Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Ekipler son olarak 3 ayrı orta hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Güvenlik Önlemleri Alındı

Atalar Mahallesi Çayır Sokak ile Kuzey Mahallesi Esentepe Caddesi’ndeki büyük binaların yıkımları gerçekleştirirken, zabıta ve emniyet güçleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Deprem sonrası orta hasarlı olan ve sahipleri tarafından da güçlendirmesi yapılmayan binalar metruk durumdaydı. Gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra yıkımlarına başlandı” dedi.

‘Metruk Bina’ Seferberliği

Yetkililer bu kapsamdaki diğer binalarında belirli periyot çerçevesinde devam edeceğini belirtti. Orta hasarlı binalar dışında ilçede metruk binaların da yıkımı devam ediyor. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, bağımlıların kullandığı metruk binalar da vatandaşların talep ve istekleri sonrası gerekli yasal sürecin tamamlanması ile yıkımı gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.