DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MERKEZ EMLAK FARKIYLA ÖĞRENİN

MERKEZ EMLAK FARKIYLA ÖĞRENİN
30.10.2017
1.254
A+
A-

Gayrimenkul sektöründe bilinmesi gerekenleri

İlçemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan Gayrimenkul Sektöründe işi uzmanlar üzerinden yapmak hem istenmeyen olaylarla karşılaşmanızı engellerken hemde ileriye dönük kazanım sağlamanıza vesile olacaktır.
Yasa ile gayrimenkul sektörü güven altına alınmalı
İlçemizde de en büyük sıkıntılardan olan bu konuyu işinde uzman olan Merkez Emlak’ın işletmecisi Bayram Keleş ve Kürşat Çakıroğlu’a sorduk. Keleş ve Çakıroğlu Gazetemize yapmış olduğu değerlendirmede özellikle şunları dile getirdi: “Türkiye’de gayrimenkul sektörü büyük olmasına rağmen profosyonel kişiler tarafından yapılmamakta. Hiçbir yasa ile güvence altına alınmayan gayrimenkul uzmanlığı, işin ehli olmayan kişiler tarafından yürütüldüğünden ve devlet mekanizmalarının denetiminin az olmasından dolayı maalesef üzülerek söylüyorum dolandırıcılığa dönmektedir. Altyapısı olmayan dernek ve odalar bu konuda yetersiz kalmakta ve kötü niyetli kişilerin uygunsuz işlerine alet olmaktadır. Halbuki gayrimenkul sektörü güvene bağlıdır.Alıcıyı doğru yatırımlara yöneltebilecek olan gayrimenkul danışmanlığı, 2006’dan beri mecliste bekletilen yasa ile güvence altına alınmalı, alıcı ve satıcı satışları yasal çerçeve içinde yapmalıdır. Böylece toplum nezdinde olumsuz algılar kırılır ve niyeti kötü olan kişiler engellenmiş olur. Satışlar sözleşme altına alınmalıdır” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.