DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Pazar esnafları vatandaşların ilgisinden memnun

Pazar esnafları vatandaşların ilgisinden memnun

Gölcük’ün şirin beldesi olan Değirmendere’de cumartesi günleri kurulan semt pazarı hem Değirmendereli vatandaşların hem de pazarcıların göz bebeği olmaya devam ediyor. Pazarcı esnafı Değirmendere pazarından ve müşterilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Erkal, “Değirmendere’nin müşterisi beğendiği bir tezgaha alışıyor ve bırakmıyor”

Mustafa Erkal, ” Ben haftada 3 gün pazara çıkıyorum ve bu pazarlar arasında cu günleri Karamürsel pazarı ve Cumartesi günleri Değirmendere pazarı benim için ayrı bir yeri vardır. Değirmendere’de kaliteli müşteri potansiyeli var. İnsanları düzgün ve seçiciler. Bizde bunu bildiğimiz için kalitemizden ödün vermiyoruz. Hal’den en iyi malı almaya çalışıyoruz. Değirmendere’nin müşterisi beğendiği bir tezgaha alışıyor ve bırakmıyor. Bizde müşterilerimizi kaybetmemek için kalitemizden ödün vermiyoruz” dedi.

Tekin, “Vatandaşların çoğu kapalı pazar istiyor ama ben kapalı pazar yeri istemiyorum”

Hayri Tekin, ” Cumartesi pazarı bugün havanın güzel olmasından dolayı hareketli. Geçen hafta havanın soğuk olması pazarı hemen etkilemişti ama bu hafta havanın güzel olması nedeniyle hareketli bir pazar bizi bekliyor. Vatandaşların çoğu kapalı pazar istiyor ama ben kapalı pazar yeri istemiyorum. Kuruçeşme pazarını kapalı pazar yeri yaparak yeri değişti müşterilerimizin yarısından çoğu gelmiyor. Değirmendere pazarında da bu yaşanacak diye korkuyorum. Yapılacak olan kapalı pazar yeri şu an ki pazar yerine çok yakın bu nedenle fazla fazla etkilemez diye düşünce var herkeste ama benim şahsi düşüncem kapalı pazar yeri müşteri potansiyelini düşürecektir. Kapalı pazar yeri Değirmendere’de nasıl bir sonuç vereceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz” dedi.

Kurt, “Şimdi kapalı pazar yeri yapılacak ama 5 metre olan tezgahımızı 3 metreye düşürecekler”

Nahit Kurt, ” Okulların açılması ile Değirmendere’yi yazlık olarak kullanan müşterilerimizin gitmesi ile Değirmendere’nin nüfusu biraz azaldı. Sadece Değirmendere’nin yerli halkı kaldı. Tabi nüfus azalınca bizim işlerde de bir düşüş meydana geliyor. Pazarlarda artık yerli ürünler yavaş yavaş bitiyor ve sera ürünlerine geçilecek. Bu da pazar alışverişini etkiliyor. yazdan buzluğunu doldurarak kışlık hazırlık yapan bayanlar kış aylarında fazla pazara çıkmamayı tercih ediyor. Tabi bu durum da bizim satışlarımızı etkiliyor. Bu hafta pazar geçen haftaya göre oranla daha hareketli. Bizim işimiz havaya endeksli olduğu için havalar soğuduğumu birde yağmur ve kar başladı mı müşteriler marketlere yöneliyor. Şimdi kapalı pazar yeri yapılacak ama 5 metre olan tezgahımızı 3 metreye düşürecekler. Bu nedenle kapalı pazarlar da sıkışıp kalacağız. Pazar dediğin açıkta olur ama yasa gereği cadde ve sokaklarda pazar açılması yasaklandığı için kapalı pazar yerine geçmemiz gerekiyor” dedi.

Yılmaz, “Müşterileri çok düzgün ve ne istediğini iyi biliyor”

Osman Yılmaz, ” 30 yıldır bu işin içindeyim. Pazarlarda yazın sıcağını da kışın soğuğunu da yaşadım. Bu bizim işimiz bu nedenle her ayı ve her mevsimi bizim için ayrı güzel oluyor. Biz Adapazar’lıyız ve Gölcük’te sadece Değirmendere pazarına geliyoruz. Çünkü Gölcük’te en güzel pazar Değirmendere pazarı diye düşünüyorum. Müşterileri çok düzgün ve ne istediğini iyi biliyor. Değirmendere pazarı ile İzmit pazarını karşılaştırdığımız zaman Değirmendere pazarı benim için daha ön plandadır. Burada esnaf arkadaşlarla da çok iyi anlaşıyoruz” dedi.

Aydın, “Cumartesi pazarının müşterisi biraz daha seçini ve az alan kesim”

Hakan Aydın, ” Cumartesi Pazarı’nda işlerimiz Allah’a şükür iyi ama marketlerin pazar günlerinde halk günü yapmalarından dolayı müşterileri çekiyor. Bu da bizim bizim satışlarımızı bayağı etkiliyor. Pazar olduğu gün indirim yapıp ertesi gün eski fiyatlarına çıkarmaları hem vatandaşları aptal yerine koyuyor hem de bizim işimizi engellemiş oluyor. Bazı pazarcı esnaf arkadaşlarımız müşterilere mallarını seçtirmeyip onları azarlıyor. Bu sebepten dolayı da müşterilerimiz darılıyor ve marketleri tercih ediyor. Esnaf arkadaşlarımızın böyle davranmamaları gerekiyor. Sonuçta pazara o malı satmak için getiriyorlar ve müşterinin gönlünü kırmamak gerekiyor. Cumartesi pazarının müşterisi biraz daha seçini ve az alan kesim. Diğer pazarlarımda kilo kilo yufka satarken burada tane tane yufka satışı yapıyoruz” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.