DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“TOPLATILAMIYORSA DAHA İYİ BAKILSIN”

“TOPLATILAMIYORSA DAHA İYİ BAKILSIN”
08.10.2017
1.075
A+
A-

Gölcüklü vatandaşların gözünden Sokak Hayvanları

“TOPLATILAMIYORSA DAHA İYİ BAKILSIN”

İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan sokak köpekleri ile ilgili Gölcüklü vatandaşlarımızın düşüncelerini aldık. Gölcüklü vatandaşlar sokak köpekleri toplatılamıyorsa o zaman daha iyi şartlarda bakılması konusunda fikirlerini belirttiler.

Şenol, “Sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir ilçeyiz”

İrfan Şenol, ” Sokak hayvanlarının benim gözümde insanlardan farkı yok. Sonuçta onlarda bu dünya da yaşıyorlar. Biz insanlar kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz ama o dilsiz hayvanlar yeri geliyor bir yudum su bulamıyor ve aç kalıyorlar. Biz bütün yaz sokak hayvanları için yol kenarlarına su kabları bıraktık ve düzenli olarak sularını değiştirdik ve doldurduk. Ben birde evde bakılan hayvanların daha sonrasında sokağa atılmasına çok karşıyım. Eğer o hayvana bakmayacaksan hiç alıp da onu doğasından ayırmayacaksın ya da ömrünün sonuna kadar ona bakacaksın. hayvanlar yaradılış olarak doğada yaşamaları için yaratılmışlar ama biz insanlar bu hayvanları zamanla evcilleştirip kendimize köle yaptık sonra da onları kendi hallerine bıraktık. Şimdi o hayvanlar yaşama savaşı veriyor.

İnan, “Köpekler Aç, susuz ve ilgisiz olarak yaşamaya çalışıyorlar”

Hüseyin İnan, ” Gölcük’te sokak hayvanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Köpekler Aç, susuz ve ilgisiz olarak yaşamaya çalışıyorlar. Aç oldukları için de insanlara saldırıyorlar. Birçoğu da hastalıklı, uyuz ve yara bere içindeler. Bu hayvanları yapılıyor, kısırlaştırılıyor deniliyor ama ortalıkta hastalıklı o kadar hayvan dolaşıyor ki. Özellikle Gözlementepe’de dere kenarında resmen bir çete var. Çoğu hastalıklı ve anne köpek hasta olunca yavrularında çoğuna hastalık geçmiş. Yarın öbürgün bu hastalıklı hayvanlar bize saldıracak diye korkuyoruz. Hayvan Hakları Aktivistleri madem ki bu hayvanları barınaklarda yaşamalarına izin vermiyorlar o zaman bu hayvanlara bir çözüm bulsunlar” dedi.

Çoban, “Gölcük’ün her mahallesinde sokak hayvanları cirit atıyor”

Serkan Çoban, “Cumhuriyet Parkı sokak köpeklerinden geçilmiyor. Çete halinde gezdikleri için müdahale edemiyoruz. Cumhuriyet Parkı’nın içinde çocuk parkı var. Köpekleri çoğu zemini yumuşak olduğu için çocuk parkının içinde uyuyorlar ve çocuklar parkın içinde oyun oynayamıyorlar. Bu nedenle vatandaşlar tedirgin, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bir tanesi bir şey yapılsın hepsi insanlara saldırıyor. Tabi bu sadece Cumhuriyet Parkı ile de sınırlı değil. Gölcük’ün her mahallesinde sokak hayvanları cirit atıyor. Sokaklarda kedilerde çok var ama kediler zararsız olduğu için köpekler bizim için daha büyük sorun olarak gözüküyor” dedi.

Alaca, “Sokak köpekleri madem toplanamıyor o zaman sokak hayvanlarına belediye tarafından yemek verilmeli ki insanlara saldırmasınlar”

Hasan Alaca, “ Hayvanları çok seven biri olarak özelliklede köpekleri seven biri olarak demeliyim ki Gölcük’te oldukça fazla olan sokak köpekleri bizi tedirgin ediyor. Gündüz köpeklerin çoğu uyuduğu için zararsız gözüküyorlar ama hava kararınca birde yemek bulamadıklarında daha da saldırgan oluyorlar. Sokak köpekleri madem toplanamıyor o zaman sokak hayvanlarına belediye tarafından yemek verilmeli ki insanlara saldırmasınlar. Bu konuyla ilgili birçok belediye sokak hayvanları için mahalle ve sokaklara yemmatikler yerleştirdi.  Biz Gölcük’te de bu uygulamanın yapılmasını istiyoruz” dedi.

Çekmez, “Başka illerden Gölcük’e sokak köpeği getirip bırakılıyor”

Ahmet Çekmez, “ Sokak hayvanlarına ailecek çok üzülüyoruz. Özellikle de önümüz kış sokak hayvanları aç kaldıkları zaman daha çok üşürler ve donma tehlikesi geçirirler. Biz istiyoruz ki sokaklarda başıboş gezen köpek olmasın. Bu köpeklerin güzel bir yuvası olsa her birinin karnı doysa soğuktan korunsalar daha güzel olmaz mı? Belediyemiz sokak hayvanlarını kısırlaştırıp geri bırakıyoruz diyorlar ama ortalıkta o kadar yavru köpek var, bu nasıl oluyor. Başka illerden Gölcük’e sokak köpeği getirip bırakılıyor. Belediyeler bu konuda daha hassas olmalı bence. Sonuçta o hayvanlar belli bir süre sonra bölgelerine alışıyorlar ve yer değiştirdikleri zaman hem o bölgenin köpeklerine hem de gelen köpeklere büyük sıkıntı oluyor. Bu nedenle sokak hayvanlarına güzel bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.