DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

3.ORGAN NAKLİ VE GÜNCEL SORUNLAR FARKINDALIK SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

3.ORGAN NAKLİ VE GÜNCEL SORUNLAR FARKINDALIK SEMPOZYUMU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Ülkemizde Organ Bağışı Bilincinin artırılması amacıyla her yıl 3-9 Kasım Günleri arasında yapılan Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen “3. Organ Nakli ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumu” Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramada Plaza Otel’de düzenlenen Sempozyuma; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, ilimizde sağlık çalışanı, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplumda organ bağışı konusunda genel olarak vatandaşımızın kafasında sorular oluşuyor

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; Kocaeli Derince ve Eğitim Araştırma Hastanesi Doktorlarından Canan Balcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz’ın yaptığı konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dünyamızın ve ülkemizin önemli konularından olan organ bağışı münasebetiyle düzenlenen bu toplantıda ben de sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Bu konuda toplumu daha duyarlı hale getirmek ve organ bağışını daha üste noktalara taşıma amaçlı birçok organizasyon yapılıyor. Toplumda organ bağışı konusunda genel olarak vatandaşımızın kafasında sorular oluşuyor. Bu soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla konunun çok iyi anlatılması lazım. Bunu da sağlık camiası olarak bizler yapacağız. Dolayısıyla bu konuda uzman olan arkadaşlarımızın insanlarımızın kafasında ki bu soru işaretlerini ortadan kaldıracak açıklamayı onların anlayabileceği dilde anlatması lazım. Anlattığımızda insanlarımızın bu noktadaki duyarlılığını çok daha üst noktalara taşıyacaktır ve organ bağışında çok daha farklı konuma geleceğiz.

HEDEFİMİZ; KOCAELİ’NDE 15-69 YAŞ GRUBUNDAKİ 652 BİN KADINIMIZA ULAŞMAKTIR

Değerli katılımcılar, daha önce görev yaptığımız yerlerde yürüttüğümüz ‘Kadın Sağlığı Projemiz vardı. Kocaeli olarak da yine bu Kadın Sağlığı Projemizi 25 Ekim itibariyle kamuoyuyla da paylaştık. İl Sağlık Müdürlüğümüzün ekipleri her ilçede oluşturuldu. 15-69 yaş grubundaki kadınlarımıza Kadın Sağlığı Eğitim Projemizi başlattık. Buradaki amaç; meme kanseri konusunda kadınlarımızı bilinçlendirmek, kendi kendini muayene edebilir konuma onları taşıyabilmektir. Kocaeli’nde yürüteceğimiz bu çalışmalara İl Sağlık Müdürümüzün önerisi kapsamı içerisinde çok uzun olmamakla beraber, kadınlarımızı yine de belirli bir ölçüde bilgi sahibi etme ve belirli bir bilgiye ulaşması amacıyla organ bağışı konusunu ekledik. Bu eğitim programımıza Kadın sağlığı konusuna Organ Bağışı konusunu ekledik. Hedefimiz; Kocaeli’nde 15 -69 yaş grubundaki 652 bin kadınımıza ulaşmaktır. Sağlık, hepimiz için önemlidir. Sizlerde sağlıkta görev yapan arkadaşlar olarak Kocaeli’nde sağlık sektörünün daha üst noktalara taşınması adına belirli gayret içerisindeyiz. Ben bu sempozyumun amacına ulaşmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Organ Bağışı Konusunda bir farkındalık yaratmasını diliyorum.” diyen Vali Aksoy konuşmalarının ardından  3. Organ Nakli ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumuna geçildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.