DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ARTIK KAĞIT DEĞİL DİJİTAL ZAMANI

ARTIK KAĞIT DEĞİL DİJİTAL ZAMANI
05.11.2017
1.204
A+
A-

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ DİJİTAL HASTANE OLDU

ARTIK KAĞIT DEĞİL DİJİTAL ZAMANI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yapmış oldukları yenilikler ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi dijital hastane olmanın en önemli aşaması olan HIMSS seviye 6’yı tamamlayarak akreditasyonu almaya hak kazandı.

HIMSS Stage 6 belgesinin alınması için gereken şartları karşılayarak belgeyi almaya hak kazandı

Sağlık alanında hız, güven ve tasarruf devrimi niteliğini taşıyan dijital hastane çalışmalarına bir süre önce başlayan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi HIMSS Stage 6 belgesinin alınması için gereken şartları karşılayarak belgeyi almaya hak kazandı. Hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, aynı zamanda kâğıt ve röntgen filmi kullanımına gerek duyulmadan maliyetleri asgari seviyeye düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkân sağlayan bu sistem ile teşhis ve hasta işlemleri de hız kazanıyor.

Bir gün süren değerlendirme sonucunda onaylandı

3 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen HIMSS Stage 6 değerlendirmesine katılan HIMSS ARDEB Destekleri Uzmanı Kübra Aksoy, ARDEB Destekleri Uzmanı Gizem Genç Yürek bir gün süren değerlendirmenin sonucunda Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin HIMSS Stage 6 seviyesine uygunluğunu onayladı. ARDEB Destekleri Uzmanı Kübra Aksoy kapanış toplantısında, yapmış oldukları HIMSS EMRAM Seviye 6 Validasyon ziyaretinin başarılı olarak gerçekleştiğini bildirmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “HİMSS Analitik ve İstanbul Medipol Üniversitesi adına sizi ve hastanenizin ulaşmış olduğu seviyeyi açık ve anlaşılır bir şekilde ifade etmekteki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu ziyaretimiz, hastanenizdeki idari ve klinik ekiplerin sürekli iyileştirme ve gelişme konusundaki isteklerini ve gayretlerini yakından görme fırsatı verdi. Hastane yönetiminin, hekimler, eczacılar, hemşireler ve bilgi işlem çalışanlarının EMRAM süreçlerine desteğini, inançlarını ve memnuniyetlerini görmek, bizleri son derece memnun etti. Çalışmalarınızın devam etmesini ve seviye 7 validasyonu ile neticelenmesini umuyorum” dedi.

Pehlevan, ” Hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeye çıkaracağız”

Op. Dr.Yüksel Pehlevan “Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde göreve başladığım ilk günden itibaren idareci çalışma arkadaşlarım ve ekibimle beraber var olan alt yapıyı geliştirerek çalışmalarımıza başladık ve önemli bir adımı başarıyla geçtik. Hastane yöneticileri ve çalışan ekibin özverili çalışmaları sonucu alınan akreditasyonu daha ileriye taşımak en büyük amacımız. HIMSS seviye 7 için çalışmalarımız son hızla devam ederek hastanemizde kâğıt kullanılmayan tamamen dijital kayıtların tutulduğu hastane olmak bundan sonraki en büyük hedefimizdir. Bir sene içerisinde Türkiye’deki 13. Anne Dostu Hastanesi olmakla birlikte yeni aldığımız Himss Stage 6 dijital hastane sertifikası bundan sonraki çalışmalarımız için bizi daha iyi motive edecektir Böylece temel amacımız olan hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeye çıkarama hedefini gerçekleştirmede önemli bir aşama kaydetmiş olacağız. Hasta ve çalışan güvenliğimiz bizler için çok önemlidir. HIMSS 6 ile bu güvenliği bir üst seviyeye taşıdık. Tüm kayıtlar dijital ortamda tutulması nedeniyle yılsonunda yaklaşık 800-1000 ağacın kesilmesini önleyeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.