DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ATATÜRK HER ZAMAN YÜREKLERDE YAŞAYACAKTIR

ATATÜRK HER ZAMAN YÜREKLERDE YAŞAYACAKTIR

Vekil Hürriyet’ten 10 Kasım açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 79. Yılı münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

Vekil Hürriyet, “Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi, aldığımız hür nefesin sebebi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’uncu yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum.10 Kasım; ulusal bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettiğimiz ulusumuzun ortak bir hüznün tarihidir. ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, kendisini anlamamız için ilke ve devrimlerini düşüncelerini anlamak gerektiğini en güzel şekilde ifade etmiştir.

10 Kasımlarda Atatürk’ü anmak; O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır.Lâik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı yüce önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, bir kez daha saygıyla anıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.