DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP’liler Eğitim Sendikalarına gittiler

CHP’liler Eğitim Sendikalarına gittiler

CHP Kocaeli Örgütü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Sendikalarını ziyaret etti. Samimi ortamda geçen ziyaretlerde Sarıbay, eğitimcilerinde siyaset yapabilmelerini ve siyasi partilere üye olabilmeleri gerektiğini ifade etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Yöneticileri Naim Keskin, Selim Yıldız, Bilgi Dehmen, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür, Kadın Kolları İl Yöneticileri Şule Şanlı ve Zehra Kaner, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi, Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şubesi ve Eğitim Sen Kocaeli Şubesini ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladılar. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yaşadığınız tüm sorunlara rağmen her gün güzel bir gelecek için umudu yenileyen, aydınlık günlere ışık tutan tüm öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

EĞİTİMİN BOZUK OLMASI TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ZARARLAR VERİR

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Öğretmenlik mesleği bizim için çok kutsal bir meslektir. Ancak ne yazık ki ülkemizde kıymetiniz bilinmiyor. İşiniz gerçekten zor. Çünkü ülkemizde eğitim camiası sıkıntıda. Kimse ne yaptığını bilmiyor. Hala deneme yanılma metodu uygulanıyor” dedi. Bir ülkeyi batırmanın en etkili yolu eğitimi bozmak diyen Sarıbay, “Ekonomi, dış ilişkiler vb. bozuk olabilir. Bir şekilde düzeltilir. Ama ülkede eğitimin bozuk olması telafisi mümkün olmayan zararlar verir “diye konuştu. Sendikaların özellikle sol partilerin sosyal demokratların vazgeçilmezi olduğunu belirten Sarıbay, “Sizlerle gönül birliği içinde hareket etmeli, şemsiyeyi genişletmeliyiz” dedi. Sarıbay, eğitimcilerin sendika üyelerinin de siyaset yapabilmeleri ve siyasi partilere üye olabilmeleri gerektiğini ifade etti.

BAKANLARA GÖRE EĞİTİM POLİTİKASI DEĞİŞİYOR

Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları son 15 yılda ciddi şekilde gerilemiştir diyen CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Bakanlara göre eğitim politikası değişen bir iktidar ilk defa görüyoruz “ dedi. Bir ülkede eğitimin iyi ve kaliteli olabilmesi için öncelikle eğitimcilerin, eğitim emekçilerinin hak ettiği değeri görmesi gerektiğini dile getiren Akar, “Mutlu olmayan eğitimcilerin mutlu bireyler yetiştirmesi söz konusu olamaz. Ülkemizdeki eğitimciler ne yazık ki hem başka ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla çalışmakta hem de hak ettiği ücreti alamamaktadır. Bunun yanında atanamayan yüzbinlerce öğretmenimizin bulunduğu ülkemizde eğitim emekçilerimizin mutluluklarından çok mutsuzluklarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

24 KASIM’LARDA ÖĞRETMENİM CANIM BENİM NUTUKLARI ATILIYOR

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “ziyaretinizden dolayı son derece müteşekkiriz. Ne yazık ki 24 Kasım’lar öğretmenim canım benim nutuklarının atıldığı bir gün oldu. Biz aslında bu nutukların son bulmasını temel sorunların üzerinde durulmasını istiyoruz. Milli Eğitim davasını beka davası olarak görmek gerekir” dedi. Şanlı okullara Nutuk dağıttıklarını dile getirerek, “güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Çünkü bunu okumaya ihtiyacımız var dedi. Akar, Sarıbay ve Pekyörür’e Nutuk hediye etti.

AMAÇ EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTTIRMAK DEĞİL

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Emine Çalık, “Ülkemizde amaç eğitimde kaliteyi, niteliği arttırmak değil. 450 bin atanamayan öğretmen varken okullara ücretli öğretmen alınıyor” dedi. Neler yapılması gerektiğinin konuşulması gerektiğini söyleyen Çalık, “Başka illerden üniversiteyi kazanan öğrencilerin velileri arıyor, çocuklarını yurt ayarlamamız yardımcı olmamız için. İlimizde ne yazık ki çocukları yönlendireceğimiz yurt yok. Bunda suç bizde de var. Yetkili olmak değil, etkili olmak önemli “ diye konuştu.

KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYORUZ

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, “24 Kasım 12 Eylül’ün ürünü olan bir dayatmadır. Biz Öğretmenler Gününü Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim’de kutluyoruz” dedi. 15 Temmuz’un ardından haksız ve hukuksuz şekilde 40 bin 260 öğretmen mesleklerinden ihraç edildi. KHK’lar aracılığı ile yıllardır planladığı ancak bir türlü yaşama geçiremediği sözleşmeli öğretmenliği hayata geçirdi. Sözleşmeli öğretmenlere hükümet memuru gibi hareket etmezlerse işten atılma yolu açıldı. Biz öğretmenler olarak kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. İnsanca yaşama ve çalışma koşulları istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.