DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DERİNCE MAHALLE MUHTARLARI YATIRIMLARI GEZDİ

DERİNCE MAHALLE MUHTARLARI YATIRIMLARI GEZDİ

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, ileri teknoloji kullanarak yapılan tesislerin tanıtımı kapsamında Derince ilçesi muhtarlarına teknik gezi düzenledi. Geziye, Derince Muhtarlar Derneği yönetimi ile beraber 13 mahalle muhtarı katıldı.

İSU Genel Müdürlüğü, yaptığı teknolojik yatırımları yerinde inceleyip bilgi vermek için mahalle muhtarlarına tanıtım ve bilgilendirme programlarını sürdürüyor. Daha önce Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası, Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve Körfez İlçelerine bağlı mahalle muhtarlarına inceleme gezisi düzenleyen İSU, son olarak Derince mahalle muhtarlarına yapılan yatırımlarla ilgili teknik gezi düzenledi. Derince Muhtarlar Derneği yönetimi ile 13 mahalle muhtarının katıldığı gezide Kandıra Namazgâh Barajı, Namazgah barajı HES Tesisi, Kandıra Atıksu Arıtma Tesisi, Lojistik Merkezi ile beraber İSU Merkez Laboratuvarı gezdirilerek tesisler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

MUHTARLAR YATIRIMLARI İLGİYLE İNCELEDİ

İSU Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği geziyi Derince mahalle muhtarları yoğun ilgiyle takip etti. Teknik gezi süresince yatırımları büyük bir dikkatle takip eden Derince muhtarları, tesisleri yerinde inceleyip bilgilendirilme imkânı verilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Yapılan gezi hakkında görüşlerini paylaşan Derince Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Karadeniz; ”Gezi öncesi tesisler ile ilgili bilgimiz yoktu; yapılan gezi bizim için çok iyi oldu. Artık gururla anlatabileceğimiz bilgilere sahibiz. Bu gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

DÜNYA STANDARTLARINDA TESİSLER

          Gezi kapsamında tesislerin sorumluları tarafından Derince mahalle muhtarlarına yatırımların işleyişi ve kullanımı açısından bilgilendirilme yapıldı. Namazgah barajı HES ve Kandıra atıksu arıtma tesislerini dikkatle inceleyen muhtarlar yapılan yatırımlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Derince Mersincik mahalle muhtarı Ömer Ok, ”Ben 1999 yılından beri muhtarım; mahallemizde kanalizasyon çalışmaları yapıldığında böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Uzay teknolojisi kullanılmış gibi arıtılan suların tertemiz çıktığını görünce gerçekten şaşırdım. Kanal suyu olduğuna inanmakta bile güçlük çekiyorum. Yapılan hizmetler için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İSU Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

LOJİSTİK MERKEZİ VE MERKEZ LABORATUVARI BEĞENİ TOPLADI

Lojistik Merkezini gezen Derince Mahalle Muhtarları, tesis ile ilgili yetkililer tarafından bilgilendirildi. Derince Tahtalı Mahalle Muhtarı Galip Yıldız; ” İSU’nun yapmış olduğu yatırımları yerinde görme fırsatını yakaladık. Vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli suyun nasıl aktarılabileceği konusunda yapılan çalışmaları yerinde gördük. Böylelikle İSU’ nun her zaman en iyi hizmeti verdiğini pekiştirdik. İSU’ya yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. ”diye konuştu. İSU Merkez Laboratuvarı gezisiyle son bulan gezide, TÜBİTAK ölçeğinde ve ülkemizde Su ve Kanal İdareleri arasında öncü olan Merkez Laboratuvarı, heyetin büyük beğenisini topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.