DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DİYABET HASTALIĞINI İŞLEDİLER

DİYABET HASTALIĞINI İŞLEDİLER

Gölcük Lions Kulübü’nün Kasım ayı etkinliğine başladı

Her ay farklı bir etkinlik ile adından sıkça söz ettiren 118-K Gölcük Lions Kulübü olarak Kasım ayı etkinliğini diyabet haftası olması sebebiyle  etkinliklerini diyabet konusunu işlediler.

Öğrencilerin soruları cevaplandırıldı

118-K Gölcük Lions Kulübü, etkinliklerin ilkini Değirmendere Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.  Doktor ve Diyetisyen  Berat ve Sena Dilsiz’in yapmış oldukları sunum ile diyabet hastalığı, hastalık öncesi ve sonrası beslenme şekillerini barka vizyon eşliğinde anlattılar. Daha sonra öğrencilerin sorularına cevap verdiler.

Diyabet dünyadaki en hızlı büyüyen hastalıklardan biridir

118-K Gölcük Lions Kulübü Başkanı Nihal İzlal Tezgiden konu hakkında şöyle dedi: “Diyabet dünyadaki en hızlı büyüyen hastalıklardan biridir ve halen 422 milyon insanı tüm ırk, gelir ve yaş düzeyini etkilemektedir. Biz Dünya Lionsları olarak, hayatımızı iyileştirmek, aileleri güçlendirmek ve toplulukları canlandırmak için diyabet salgınıyla mücadele etmek için çalışıyoruz. Tüm Bu istatistikler ve endişeler, çalışmalar bize de yol gösterdi. Gölcük Lions Kulübü olarak düşünüp, araştırıp, çalışarak Lions Diyabet programı aracılığıyla harekete geçtik. Çalışmalarımız diyabet bilinci, eğitim, önleme, tespit, kontrol ve araştırmayı desteklemektedir.

14 Kasım’da Zeliha Aksoy sunum yapacak

Yıl boyunca diyabet eğitimini ve farkındalığını teşvik etmek ayrıca , 14 Kasım’da Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından yönetilen yıllık bir kampanya olan Dünya Diyabet Günü’nü anmak ve etkinliklerimize eklemek için kendi içimizde kurduğumuz diyabet komitesi bize bir dizi etkinlik programı çalışması yaptı.Bu çalışmamınız ilk seminerini Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirdik. Ayın 14.dünde ise bizim toplantımıza gelecek olan dahiliye mütehasısı Zeliha Aksoy bizlerle birlikte olacak. Konuyla ilgili sunum yapacak” dedi.

Tezgiden, ” Bizler hizmet etmekte ısrarlıyız”

Tezgiden sözlerinin devamında, ” Bizler hizmet etmekte ısrarlıyız, tüm izleyenlerimizi, gönül verenlerimizi konuk etmek isteriz. Ayrıca bu etkinlikte işbirliği yaptığımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve okul müdürümüz Mehti Gedikli Bey’e  teşekkürlerimizi sunuyorum. Etkinliğe katılan Lion arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.