DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Donanma Çağlar’da çocukların gelişimi için önemli projeler

Donanma Çağlar’da çocukların gelişimi için önemli projeler
05.11.2017
901
A+
A-

Donanma Çağlar’da çocukların gelişimi için önemli projeler

Donanma Çağlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Sahibi Faruk Demirtaşlar, ilçemizde ilk kez uygulanan duyu bütünleme terapisi hakkında önemli bilgiler verdi. Demirtaşlar, “Çocuklarımızın gelişimi için önemli projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Donanma Çağlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Sahibi Faruk Demirtaşlar, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Duyu bütünleme terapisi ile ilgili olarak “Kurumumuzda duyu bütünleme ünitesini açmış bulunuyoruz. 1960’lı yıllardan itibaren dünyada uygulanan hafif ve orta düzeyde mental retardasyon çocukları ve otizmli çocuklarda olumlu gelişim sağlayan bu uygulama, çocuklarda denge, vücut farkındalığı, tat duyusu, dokunma, görme duyusu, işitme duyusu ve koku duyularını geliştirmeye yönelik bir terapidir” dedi.

Kurumumuzda bu uygulamaları, fizyoterapi salonumuzda uzun yıllar uygulamaktaydık

Demirtaşlar, “Duyu bütünleme terapisi sırasında her çocuk için özel bir program geliştirilir ve uygulanır. Duyu bütünleme terapisi, direkt olarak çocuğun merkezi sinir sistemine etki ettiği için sinir sisteminin gelişimini sağlar. Kurumumuzda bu uygulamaları, fizyoterapi salonumuzda uzun yıllar uygulamaktaydık. Çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir ünite açtık. Burada çok daha fazla çocuğumuza duyu bütünleme terapisi uygulayacağız” dedi.

Çocuklarımız için önemli projeler..

Kurum Sahibi Demirtaşlar son olarak, “Gölcük Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile el sanatları atölyemizde bu yılda da çalışmalarımız başladı. Bunun yanında bireysel ve grup eğitimlerimiz devam ediyor. Fizik tedavi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızla her zaman birlikteyiz. Onların en iyi şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak amacıyla bizler de gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Çocuklarımızın sosyal ve aile içi yaşantılarında kendilerine fayda sağlayacak eğitimleri ne kadar iyi verebilirsek bu durum çocuklarımız için o kadar iyi olacaktır. Kurumumuzdaki öğretmenlerimiz de çocuklarımız için yoğun bir çaba harcıyor”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.