DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Genç Youtuber’dan gençlere girişimcilik mesajı

Genç Youtuber’dan gençlere girişimcilik mesajı

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Scode isimli mobil uygulamasının sahibi 1999 doğumlu Kadir Can Kırkoyun tecrübelerini Kocaelilerle paylaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda youtuber Kadir Can Kırkoyun takipçileri ile bir araya geldi. Kullanıcıların ilerlemek için çeşitli yazılım dillerini kullanması gerektiği Scode isimli mobil uygulamasının mucidi Kırkoyun, “Liseden Silikon Vadisi’ne” konulu konferansında okul hayatından bugüne yaşadığı deneyimlerini aktardı. Kırkoyun’un özellikle gençlere verdiği mesaj, “Girişimcilikte en uygun yaştasınız” oldu.

GİRİŞİMCİLİK RUHUNUZ BİTMESİN

Lise öğrenimi süresince yazılımla ilgili sürekli fikirler ürettiğini kaydeden Kadir Can Kırkoyun, bu süre zarfında yaşadığı aşamaların kendini hep bir basamak üstüne çıkardığını aktardı. Her yaş grubunun tüm olumsuzluklara rağmen girişimcilik için en uygun yaş olduğunu dile getiren Kırkoyun, girişimcilik ruhunun hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini belirtti.

KIRKOYUN’UN BAŞARILARI

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Lets Up Programı (Hızlandırma programı)’nı birinci olarak bitiren Kırkoyun, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. indir.com’un düzenlediği mobil uygulama yarışmasında 2. oldu ve ofis, reklam desteği kazandı. Yapı Kredi’nin düzenlediği mobil uygulama geliştirme yarışmasında yine birinci oldu. Fikrimobil yarışması kapsamında da KWORKS‘te hem iş geliştirme, hem de teknik birçok eğitim alma hakkı kazandı.

SCODE UYGULAMASI

Kadir Can’ın kurgulanmış senaryolar ile oyun deneyimi sunarak yazılım öğrenimini sağlayan Scode isimli bir mobil uygulaması bulunuyor. Kullanıcılar senaryolarda ilerlemek için C#, PHP, Phyton gibi yazılım dillerini kullanıyorlar. Scode’daki amaç; özellikle genç kitlenin yazılıma karşı önyargılarını kırıp, üretici bireyler haline gelmelerini sağlamak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.