DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te sokak köpekleri çoğaldı

Gölcük’te sokak köpekleri çoğaldı
12.11.2017
1.741
A+
A-

Gölcük’te sokak köpekleri çoğaldı

İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan sokak köpekleri gün geçtikçe çoğalmaya devam ediyor. Vatandaşlar bu duruma artık bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiriyor.

Özellikle akşam saati sürü halinde geziyorlar

Hayvan Hakları Aktivistlerin sokak hayvanlarının yeri sokaklardır diyerek hayvan barınaklarında tutulmalarını engelleyen yasa ile sokak hayvanları barınaklarda tutulamıyor. Sokak köpekleri barınaklarda gerekli tedavileri görüldükten sonra kısırlaştırılarak tekrar alındıkları yere bırakılması gerekiyor. Yalnız son günlerde ilçemizde sayılarının oldukça arttığı fark edilen sokak köpekleri kafalara yeniden diğer il ve ilçelerden sokak köpeklerinin ilçemize bırakıldığı ihtimalini getirtiyor. Özellikle akşam saatlerinde sürü halinde gezen sokak köpeklerini gören vatandaşlar bu köpeklerin yabancı olduklarını ve birçoğunun küpesiz yani kısırlaştırılmamış olduğunu ifade ettiler.

Köpeklerin birçoğunda küpe yok

Sürü halinde gezdikleri için herhangi bir müdahale edilemeyen sokak köpeklerinden Gölcük halkı oldukça şikayetçi ve bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Vatandaşlar, ” Sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu köpekler kısırlaştırılıyorlarsa bu kadar köpek nereden geliyor. Buna neden bir önlem alamıyorlar. Barınaklarda tutulmaları yasak onu anladık ama bu kadar köpek nereden geliyor. Neden çoğalmaları bir türlü önlenemiyor. Gölcük’ün üst bölgelerinde sokak köpeklerinin sayısı daha fazla ve biz artık sokağa çıkmaya korkar olduk. Karınları acıkan köpekler bize saldırıyor. Bu köpeklerin çoğunun kulaklarında küpe yok. Buda demek oluyor ki başka bir yerden getirip bıraktılar. Yetkiler bu durumun önüne geçmesi gerekiyor. Yoksa Gölcük’te köpeklerin çoğalmasının önüne geçilemeyecek” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.