DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK’Ü ALMADA ANAHTAR OLACAĞIZ

GÖLCÜK’Ü ALMADA ANAHTAR OLACAĞIZ

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, ile haftalık röportajımızı gerçekleştirdik. Başkan Yılmaz, sorularımıza içtenlikle cevap verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Güney Yılmaz kimdir?

1990 Ocak Gölcük doğumluyum. Annem ve Babam Giresun’dan buraya gelmiş. Babam Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan emekli ve 2006 yılında vefat etti. Öğrenim hayatıma Gölcük İlköğretim Okulunda başladım ve 5. Sınıfa kadar burada okudum. 5. Sınıftan sonra Piri Reis İlkokulu’na geçtim. İlk ve Orta Öğrenim bu okulda oldu. Liseye Barbaros Hayrettin Lisesi’nde başladım. Buradan Endüstri Meslek lisesine geçiş yaptım. Daha sonra Üniversite hayatım başladı ve İş güvenliği bölümünü seçtim. Bölümümü başarıyla bitirdim. Mezun olduktan sonra kendi Bölümümle alakalı işe başladım. Şimdi Bakanlığa bağlı bir firmada işime devam ediyorum. Eğitim hayatıma İkinci Üniversitem olan Uluslararası İlişkiler bölümünde devam ediyorum. Aynı anda iki yıldır işimde çalışmamı sürdürüyorum.

Siyasete ne zaman atıldınız?

18 yaşına girdiğimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne başvuru yaptım. 2008 yılında ilk parti yöneticiliği görevimi Yusuf Sirmen ile birlikte aldım. O dönemde Fahrettin Büyükoğlu abimiz ilçe başkanıydı. Yusuf Sirmen’den sonra Murat Korkmaz’ın yönetiminde yer aldım. Daha sonra çift seçimli bir kongre oldu. Murat Korkmaz’ın kazanan listesinde yer aldım. Daha sonra CHP İl Örgütünde de 8 yıldan sonra Ozan Aksu’nun yönetiminde yer aldım. Orada İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. Belediye seçimlerinde Turan Dumlu’nun yanında yer aldım. Turan abim belediye başkanlığı seçimini ufak farkla kaybettikten sonra görevlerde değişiklik oldu. İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçimleri zamanında 2 aday çıktı. Ben o dönemde ayrı gayrı olmaması için seçimlere adaylığımı koymadım. Murat Uzuner’in adaylığına destek verdim. Kendisiyle bir dönem devam ettim. Daha sonra yılların verdiği yorgunluk yüzünden müsaade istedim ve dinlenme sürecine girdim. Daha sonra Murat Uzuner’in işlerinin yoğunluğu sebebiyle oturup konuştuk, sevdiklerimizin baskısıyla ilçe gençlik kolları başkanlığına adaylığımı koydum ve şu anda görevime hala devam ediyorum. Ayrıca Gençlik Kolları’nda Kurultay Delegesiyim. Gölcük her zaman genel ve yerel siyasette Kocaeli üzerinde güçlü olmuştur.

Genel Gündem hakkında düşünceleriniz?

Beni en çok endişelendiren konulardan ilki eğitimdir. Hem kendi partimde hem de ülke eğitimi konusunda sıkıntı büyük, Dış politika çok kötü ve sağlık konuları istenilen düzeyde değil. CHP’nin eğitim konusundaki hassaslığı çok önemli. Partimizin eğitim konusunda önerileri kesinlikle göz ardı edilmemeli.

Köy Enstitüleri ülkemizin altın çağıdır

Eğitim konusunda AKP ne yazık ki süreci yönetememiştir. Ülkemizde eğitim bakanlığına hep yetersiz isimler atanmaktadır. Köy Enstitüleri ülkemizin altın çağıdır. Ülkemizin altın çağını yaşadığı Köy Enstitüleri kaldırıldıktan sonra ne yazık ki ülkemizde eğitim hiçbir zaman istenilen düzeye gelmemiştir. Köy Enstitüleri konusu çok önemli. 1940 yılında kurulan bu enstitüler sayesinde binlerce kaliteli öğrenci yetiştirmiştir. Buradan yetişenler Türkiye’ye çok önemli başarılar kazandırmıştır. Köy Enstitülerinde bilimden, sanata, spordan, her alana kadar bütün dersler vardı. Zaten o okula giden bir öğrencinin okumaması ya da araştırmaması imkansızdı. Yani 1954 yılına kadar bu okullar ülkemiz için çok önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Kayıp bir dönem yaşıyoruz

AKP ne yazık ki eğitimde başarısız olmuştur. Bu durum Türkiye’nin geleceği açısından kayıp bir dönemdir. Onun dışında ekonomide nereye gittiğimiz belli değil. Bütün kurumların özelleştirilmesi, satılması, ülkemizde artık milli kurumların kalmaması içler acısı bir durumdur. Yani üretemeyen bir toplum haline geldik ve ekonomide sınıfta kaldık.

Ülkemizde ekonomi yapısal bir reform yapılmadan düzelmeyecektir. AK Parti’nin projelerini incelersek sonuçları ne yazık ki vatandaşlara ağır vergi yükü olarak geri dönmektedir. Ülkemiz çok zor şartlarda kuruldu. Geçmişte çok farklı düşünceleri olan partiler bu ülkenin başına geldi ama farklı siyaset yapanların seviyesizce üslupları ne yazık ki benim dönemime denk geldi. Fark ediyorsanız artık siyasi adap anlayışı yok olmuştur.

Gençlerin üretimdeki yeri nedir?

Ülkemizde genç sayısı çok fazla. Bu çok büyük avantaj ama ne yazık ki ülkemizde her 4 gençten 2’si işsiz durumda. Üretimde gençlerin yer almaması ülkemiz açısından çok vahim. Ülkemizde gençlerin hayalindeki bölümleri okuduktan sonra kendi alanında işleri bulamaması gençleri umutsuzluğa sürüklemektedir. Yani sakın buna insanlar iş beğenmeme demesin. Bu ülkede hayalindeki mesleğini yapan kişiler çok az. Potansiyeli çok yüksek bir ülkeyiz fakat bunu yönetecek bir hükümet yok. Her yere üniversite açmakla, herkesi üniversite okutmakla üretime katkıda bulunamazsın.

Gençler siyasette yer almalı mı?

Gençler kesinlikle siyasette yer almalı. Gençler siyasi partileri gözlerinde büyütmeden, hemen vazgeçmeden siyasi partilerin içinde yer alarak, beğenmediği siyasi yapıların ve kişilerin karşısında örgütlenerek, o yapıyı değiştirmelidirler. Eğer gençler siyasette yer almazlarsa siyaset kötü kişiler tarafından yapılacaktır. Gölcük’te yaşayan genç arkadaşlar burada sinemaya gidemediğinden, spor ve kültürel alanların olmadığından şikayetçilerse, buradaki siyasi partileri ve yerel yönetimleri eksik görüyorlarsa o zaman kendine en yakın partiye girecek, orada siyaset yaparak eksiklikleri gidermeye vesile olacaksın.

CHP’yle ne zaman tanıştınız?

Babam sendikacıydı. Yıllarca sendikaların içinde yer aldı ama aile içinde siyaset konuşulurdu ama siyasi partilerin içinde yer almak olmadı. Bana en yakın siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Ben kesinlikle yönlendirmeyle değil, içinde bulunacağım siyasi partiyi gönlümle keşfettim. Benim için özgürlük ve bağımsızlık değişilmez bir kuraldı. Bunların eksikliklerini de en iyi siyasetle düzeltebilirsiniz. Bana da 18 yaşında Deniz Baykal’ın düşünceleri ve paylaşımları çok etkilemişti. Kocaeli’de ise Sefa Sirmen gerçeği vardı. Kocaeli’ye yaptığı projeler beni çok etkilemişti. Kendi kendime CHP’nin diğer partilerden daha güçlü olduğunu, hak ve özgürlüklere daha saygılı parti olduğu gerçeği ile bu partiyi ben kendim keşfettim.

Gölcük’ün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Gölcük’ün geleceğini AKP’yle kötü görüyorum. Halkın seçtiklerine her zaman saygımız var ama gerçekten Gölcük kötü yönetiliyor. Ben bunu muhalefetlik yapayım diye söylemiyorum. Bunu sadece ben değil herkes söylüyor. Gölcük’te yapılan tabi ki projeler var ama birçok proje Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin. Bu durumlarla Gölcük geleceği böyle giderse karanlık.

Artık bayrak değişimi şart

Ben Gölcük’ün aydınlanmasının Cumhuriyet Halk Partisi’nde görüyorum. CHP’nin elinin değmesi şart. Mehmet Ellibeş’in de yorulduğu ortada. Artık bayrak değişimi lazım. Bizim partimiz olarak hayallerimiz var. Bizler bu kentte yaşıyoruz. CHP olarak buraları sosyal yaşam alanlarına çevirmek hedefindeyiz. Gölcük’te bir kültür merkezi bile yok. Bizim belediye başkanlarımız her zaman halkla iç içe olmuştur. Ertuğrul Akalın örneği ortada. Gençlerle iç içe, stili ve tarzı her zaman ilgi uyandırmıştır. Aynı şeyi Mehmet Ellibeş yapabilse, kavaklı sahiline inip gençlerle bir araya gelse ne burada güvenlik problemi yaşarız ne de insanlar korku yaşar. Halkla bütün olmak şart.

CHP’nin yerel seçimdeki şansı nedir?

Şunu çok net ve açık söyleyeyim Gölcük’te 2019’da biz yerel seçimleri alacağımıza inancım tam. CHP’nin mührünü alacak olanda gençler olacak. Bizler Gölcük’ü almada anahtar olacağız.

İsim: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.