DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hemşireler ameliyata bu sistemle hazırlanacak

Hemşireler ameliyata bu sistemle hazırlanacak

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de ilk defa sağlık alanındaki eğitimde kullanılan simülasyon sistemi tanıtıldı

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda birbirinden farklı teknoloji uygulamaları hayatın her alanında kendini gösterdi. Nihilio Vision standında yer alan tıp eğitimi uygulamasıyla hemşireler eğitim hayatlarında sanal uygulamayla pratik yapıyor. Ameliyathane hazırlama simülasyonu olarak işletilen sistem bir ameliyathane masasının hazırlanma sürecini öğretiyor.

EĞİTSEL UYGULAMA

Projenin ortaklarından olan Ersin Özüdağ, “Bu simülatör dünyada bir ilki başardı. Arttırılmış gerçeklik tabanlı hemşirelere eğitim simülasyonu sağlayan ameliyat öncesi hazırlıların tamamını eğitsel olarak senaryolarla gösteren bir uygulama. Simülatörümüzün hikayesi şöyle: Marmara Üniversitesi’nden Zeynep Taçkın ile birlikte geliştirdiğimiz bir sistem. Kendisinin doktora tezi kapsamında bu simülatörü geliştirdik”

EĞİTİM PRATİĞİ

“Simülatör kabaca hemşirelerin ameliyat öncesi hazırlıklarda hangi aletleri nereye koyacaklarını ameliyat setine göre seçmelerini sağlıyor. Bu süreç içerisinde hemşireler eğitim başlangıcından sonuna kadar yaptıkları her doğru ve yanlış hareket toplanıyor ve süreç içinde ne kadar öğrendikleri ortaya çıkıyor. Bu da ileride ameliyathanede yapılan insan hatalarının azaltılmasını sağlayacak bir simülatör. Sistem hemşirelere eğitim hayatlarında pratik yapma imkanı veriyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.