DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KARTEPE´DE ORTADOĞU KONFERANSI

KARTEPE´DE ORTADOĞU KONFERANSI

Kartepe Belediyesi ile TÜGVA tarafından “Ortadoğu’da Yeni Haritalar Çizilecek mi?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “15 Temmuz ülkemizde bir dönüm noktası olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kartepe Belediyesi ile TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) ortaklaşa düzenlediği “Ortadoğu’da Yeni Haritalar Çizilecek mi?” konulu konferans Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Hanefi Akbulut, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konuşmacı olarak katıldı.

MASKELERİ DÜŞMÜŞTÜR

Ortadoğu’da Yeni Haritalar Çizilecek mi? konulu konferansa Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak başlandı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Ülkemizde şuanda bir nevi kurtuluş savaşı yaşanmaktadır. Cepheyi bırakmadan çalışmak gerekiyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi bir işgal girişimidir. Her şerrin hayrı vardır. 15 Temmuz’u unutmamalı ve unutturmamalıyız. Şimdiye kadar bizlere dost gibi gözüken emperyalistler ve uşaklarının maskeleri düşmüştür” dedi.

GENÇLERİMİZDE ATALARININ KANI VARDIR

“15 Temmuz ülkemizde bir dönüm noktası olmuştur” diyen Başkan Üzülmez “Emperyalist güçler ve onların ülkemizdeki maşaları düşüncelerini çekinmeden açık ediyorlar. Ülkemizi itibarsızlaştırma yolunda bir girişim içerisindeler. Yaşanan süreç sonrasında halkımız çok ciddi olarak bilinçlenmiştir. 15 Temmuz öncesinde haksızlık yaptığım gençler vardı. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı mücadelesine girse teknolojinin ve popüler dünyanın esiri olmuş gençlerden ümidim azdı. Bilgisayar ve telefon tuşları arasında sıkışmış bir sanal dünyada kendisine yer arayan gençliğimiz var diye düşünerek beni tedirgin ediyordu. Gençlerimizin kanlarında atasının kanı olduğunu 15 Temmuz’da görerek ne kadar yanıldığımı anladım” açıklamasında bulundu.

2023 HEDEFİNE ULAŞMAK

“Gençlerimiz çağın cazibelerine kapılmadan, büyük bir sorumluluk örneği göstererek çalışmaktadır” diyen Başkan Üzülmez “Bugün bizler belli bir yaşı aldık. Belli bir tecrübeye ulaştık. Gençlerimiz çok daha önemli görevler içerisindeler. Önemli vakıflar içerisinde yer alan gençlerimizi alınlarından öpüyorum. Gençlerimizle gurur duyulacak neslimiz vardır. Kartepe Belediyesi olarak gençlerimize vatan, millet sevgisini aşılamak, devletin sıcaklığını yaşatmak adına çalışıyoruz. 2023 hedefine ulaşma noktasında çalışmalıyız. Gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Bunu başarabilecek gençlerimiz vardır” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜLTME PROJESİ

Konferansın baş konuşmacısı olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, ABD ve AB basınında çıkan Ortadoğu’da ki mevcut devletleri onlarca yeni ülkeye bölmeyi planlayan haritalara dikkat çekti. Prof. Sofuoğlu, şunları belirtti: “İngilizlerin asıl amacı Arapları Osmanlı’dan koparmaktı. Araplar, Osmanlı içinde tek parça sorunsuz yaşarken, Sykes-Picot anlaşması sonrası 15 ayrı ülkeye bölündü. Çünkü amaç, petrol kaynaklarına tek bir ülkenin sahip olup güçlü bir ulusun ortaya çıkmasını engellemekti. Bugün Ortadoğu üzerinde oynanan oyunların temelinde bunlar yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.