DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KEFEK 8. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR

KEFEK 8. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 8. Kuruluş Yıl Dönümü TBMM Başkanvekili Ahmet AYDIN, KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, KEFEK üyesi Milletvekilleri, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Direktör Vekili Alia El Yassir, yabancı temsilciler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla kutlandı. 2 gün sürmesi planlanan etkinliklerin ilk gününde Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temalı Sempozyum gerçekleştirildi.

Kadının karar alma süreçlerinde yer almasının ülkemiz için olduğu kadar küresel bir gereklilik olduğunu ifade eden TBMM Başkanvekili Aydın açış konuşmasının devamında, “ kadın erkek fırsat eşitsizliği kadınların kendilerini geliştirmeleri önünde büyük bir engel oluşturmaktadır. Fırsat eşitliği her şeyden önce bir insan hakkıdır.” dedi.

DAHA GÜÇLÜ KADIN, DAHA GÜÇLÜ AİLE, DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Açış konuşmasının devamında söz alan KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu ise Türkiye’de özellikle son 15 yılda kadın hakları konusunda atılan kararlı adımlara değindi. ‘Daha Güçlü Kadın, Daha Güçlü Aile, Daha Güçlü Türkiye’ diyerek yola çıktıklarını belirten Katırcıoğlu, “kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik olarak atılan en ciddi adımlardan biri Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 2009 tarihinden bu yana faaliyet gösteren Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasıdır.” dedi. Konuşmasının devamında kadın istihdam oranlarına değinen Katırcıoğlu, “istihdamı önemsiyoruz. İstihdam paketleri ve istihdama yönelik teşviklerden kadınlarımızın en azami şekilde faydalanması için gayret ediyoruz. TUİK verilerine göre 2004 yılında kadınlarda iş gücüne katılma oranı yüzde 20.8 iken bu rakamlar 2017 Temmuz’da yüzde 34,3 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

SEMPOZYUMA KATILIM YOĞUNDU

İki oturum şeklinde planlanan Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temalı Sempozyumun ilk oturumunun moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin üstlenirken, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. İmren Aykut, Makedonya Türk Organizasyonları Yöneticisi Suzana Musli, Kocaeli Üniversitesinden Prof. Dr. Münevver Tekcan, Bosna-Hersek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonundan Mirsad İsakovic ve Panama Kadın, Çocuk, Aile ve Genç Komisyonu Başkanı Dalia Bernal ise konuşmacı olarak katıldılar.

Günün ikinci oturumunda ise moderatörlüğü İslam İşbirliği Teşkilatı İstatistik ve Enformasyon Direktörü Zehra Zümrüt Selçuk, Muğla Valisi Esengül Civelek, Diyarbakır Sur Emniyet Müdürü Asuman Karacık, YÖK Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak konuşmacı olarak katıldılar. Etkinliklerin 2. Gününde ise Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla KEFEK Farkındalık Ödül Töreni düzenlenecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.