DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KIZLARIMIZ ARTIK LİSELİ

KIZLARIMIZ ARTIK LİSELİ

Down Sendromlu öğrenciler için alt sınıf açıldı

 Lise çağına gelmiş Down Sendromlu kız çocuklarının gidebileceği bir lise olmaması nedeniyle aileler büyük sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntı Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan alt sınıf ile bu sıkıntı ortadan kalkmış oldu.

Geçtiğimiz hafta Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan alt sınıfı ziyaret eden Yağmur’un annesi Hülya Gençer okul müdürü Aynur Kadiroğlu’na ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrencilerin yeteneklerine göre eğitim verilecek

Down Sendromlu Yağmur’un annesi Hülya Gençer ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz’un yoğun çabaları sonucunda Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Down Sendromlu öğrencilerin eğitim alabilecekleri bir alt sınıf açıldı. Şu anda sınıfta Yağmur Gençer ve Tuğçe Kübra Uğuz eğitim görüyor. Eğitimler Özel Eğitim Öğretmeni Sena Özşen eşliğinde yapılıyor. Geçtiğimiz hafta başlayan dersler daha çok el sanatları alanında veriliyor. El Sanatları Öğretmeni Süheyla İkiz ve Emine Nilgün Leblebici’nin derslere girdiği alt sınıfta ilk olarak öğrencilerin yetenekleri izleniyor. Daha sonrasında eğitimler bu alanlar üzerinde verilecek.

Gençer, “İlçemizde artık lise çağına gelmiş kızlarımızın gidebileceği bir okul olması bizi çok mutlu ediyor”

İlçemizde kız öğrencilerin gidebileceği bir okul olmadığı için büyük sıkıntı yaşayan aileler açılan bu alt sınıf ile artık lise çağına gelen çocuklarını okula gönderebilecek. Bu konuda büyük çaba harcayan Yağmur’un annesi Hülya Gençer vermiş olduğu çabanın güzel sonuç vermesi ve kızının okula başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gençer, “ Yağmur’un gidebileceği bir lise olmamasına rağmen zorunlu olan lise eğitimini alması gerekiyordu. Bu konuda bir anne olarak birşeyler yapmam gerekiyordu ve dernek başkanımız Belgin Abanoz ile büyük bir özveri ile kızlarımız için bir alt sınıf açılması için bütün kapıları çaldık ve emeklerimizin sonucunu alarak kızlarımızın okuyabilmesi için alt sınıfımız açıldı. Yağmur okulunu çok sevdiğini ve derslerin çok güzel gittiğini söyleyerek okulun ilk günü el işi kâğıdı ile yaptığı çiçeği gösterdi. Bu konuda bize büyük destek veren dernek başkanımız Belgin Abanoz’a Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Gülsuyu’na ve Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Aynur Kadiroğlu’na teşekkür etmek isterim. Kızlarımızı sınıflarında ziyaret ettik ve mutluluklarını kendi gözlerimizle gördük. İlçemizde artık lise çağına gelmiş kızlarımızın gidebileceği bir okul olması bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Kadiroğlu, “Daha yolun başındayız”

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aynur Kadiroğlu açılan alt sınıf için, “ Okulumuz olarak çok yeni bir sınıfımız oldu. Daha yolun başındayız ve öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize nasıl bir eğitim vereceğimizi gözlemlemelerimizin sonucunda netleşecek. Öğrencilerimiz gayretli ve verileni alıyorlar. Öğrenmek için çabalıyorlar. Öğretmenlerini dikkatli dinliyorlar ve öğretilen şeyleri hemen uygulamaya çalışıyorlar. Bu konuda öğretmenlerimizde oldukça gayretli ve ellerinden geleni yapıyorlar. Sınıfımız daha çok yeni ve öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz birbirlerini zaman içersinde daha iyi anlayarak anlaşacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimizin el sanatlarına daha yatkın olduğu kanaatindeyim. Tabi bunu zaman gösterecek.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.