DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Anneleri’nden Doğan’a Ziyaret

Kocaeli Anneleri’nden Doğan’a Ziyaret

Geçen ay kurulan Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya, yönetim kurulu üyeleri Feyza Çetinkaya, Eda Kolaylı, Eylem Çağlayan Ünsal, Nihal Dev Altın, Özlem Çetindağ, Lale Şanlı ve Seda Hapeloğlu İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “anneler, bizim başımızın tacı. Anneler adına bir dernek kurmuş olmanız çok önemli Sivil Toplum Örgütleri demokrasinin gücünü ve kalitesini arttırır. Ne kadar çok STK, o kadar çok demokrasi ve halkın temsili demektir. Sizler, annelerimizin bir anlamda da anneliğin sesi soluğusunuz.

Güçlü Aileler Hedefledik

Bizler de aile kavramının önemini çok iyi bilen ve bu konuda destekleyici çalışmalar yürüten bir belediyeyiz. Türkiye’de ilk defa Çocuk Hakları Okulu’nu biz kurduk. Avrupa’ya örnek olduk. Çocuklarımıza haklarını öğretiyoruz. Bunu anneye ve aileye yardım etmek için yapıyoruz. Ne yazık ki, artık evlilikler çok kolay sonlandırılıyor. Kocaeli’nde Türkiye ortalamasının üzerinde boşanma var. Parçalanmış bir ailede çocuk da mağdur oluyor. Sorunlu bir çocuk, geleceğin sorunlu bir annesi ve sorunlu bir babası olacaktır.

Hepimizin Konusu

Aile, mutlu evlikler, mutlu çiftler, çocuklar hepimizin konusudur. Evlilik Okulu ve Aile Rehberlik Merkezi’ni de bunun için kurduk. Güçlü bir aile hedefledik. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni açtık. Merkezde meslek atölyeleri, toplantı salonu, sauna, havuz, fitness, kreş, sağlık birimi, meslek edindirme kursları, sergi salonları, ne ararsanız var. Kadınlarımızın hem meslek kazanmalarını, hem sosyalleşmelerini, hem de öğrenip, yaptıklarıyla ekonomik kazanım sağlamalarını amaçladık. Bina içerisinde bulunan Aile Rehberlik Merkez’de de İzmit sınırlarında yaşayan ailelerin, aile birliklerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için ihtiyaç duyabilecekleri her türlü danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini sağlıyoruz.

Hassasiyetimiz Devam Edecek

Türkiye’de ilk kez emzirme odasını Derince Sopalı Hastanesi’nde görev yaparken açmıştık. Bu annelerimizin ihtiyaç duyduğu, küçük gibi görünen ancak çok önemli bir uygulamaydı. Belediye başkanlığı dönemimde de bu uygulamayı projelendirerek şehrin farklı noktalarına bebek emzirme kabinleri koyduk. Bizim, anne çocuk çalışmalarımız aynı hassasiyetle devam edecek. Sizlerde çok güzel bir dernek kurmuşsunuz, çok istekli olduğunuzu görüyorum. Birlikte güzel projeler yaparız. Her zaman yanınızdayız ”dedi.

Ayrı Bir Anlamı Var

Çocuklara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etmelerinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirten dernek üyeleri de “anne ve çocuk odaklı çalışıyoruz. Amacımız anne ve çocuklara destek vermek, çeşitli aile eğitimleri, çocuk kursları, giyim, kıyafet, gıda gibi destekler veriyoruz. Sizin de çocuklara olan ilginizi ve hassasiyetini iyi biliyor ve onlara yönelik hayata geçirdiğiniz çalışmaları takdirle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.