DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NDEN O HABERLERE YANIT

KOCAELİ KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NDEN O HABERLERE YANIT
12.11.2017
985
A+
A-

KOCAELİ KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NDEN O HABERLERE YANIT

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği geçtiğimiz gün yapılan haberler konusunda basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklamada, “09.11.2017 tarihinde ilimiz yerel basınında “Seka’da usulsüz ve keyfi uygulamalar devam ediyor” şeklinde bazı haberlerin yer alması üzerine konu hakkında açıklama gereği duyulmuştur. Haberlerde bir sendika tarafından yapılan basın açıklamasında;

Kamuda usulsüz ve keyfi uygulamalar olduğu ve bunların özellikle İzmit Seka Devlet Hastanesinde devam ettiği, kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayıldığı, geçici görev yapılan her iki kişinin de Sağlık-Sen sendikası üyesi olduğu,

Bazı kendini bilmez devlet terbiyesinden nasibini almamış sözde amirlerce kamudaki huzurun kaçırılarak çalışma barışının bozulduğu,

İzmit Verem Savaş Dispanserinde çalışan Y.A. isimli laborantın torpilli olduğu, bu kişiye yer açmak için İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalışan laborant G.B.’nin  Dilovası Devlet Hastanesine geçici görevle gönderilerek mağdur edildiği şeklinde iddialar yer almaktadır.

İlimizde tüm sağlık personel atamaları yürürlükteki kanun ve mevzuata uygun olarak yapılmakta, üst kurumlar tarafından onaylanmakta ve sürekli denetlenmektedir. Kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayılarak usulsüz ve keyfi uygulamalar yapılması mümkün değildir.  Devlet çalışanları olarak kamunun önünde bu tarz ifadelerin kullanılmasının hiç yakışık almadığını düşünüyoruz. İlimizdeki sağlık tesislerinde sağlık hizmetinin en iyi şekilde verilebilmesi için idarelerimiz tarafından gereken tedbirlerin zamanında alınması çok önemli bir husustur. Bu yüzden zaman zaman sağlık tesislerimizde tüm branşlarda ortaya çıkabilen kritik personel eksiklikleri, atama yapılıncaya kadar doğal olarak kadrosu müsait olan diğer tesislerden geçici görev yolu ile tamamlanmaktadır. Bu atamalarda, iddia edildiği gibi “personelin hangi sendikaya üye olduğu vs. gibi kriterler asla göz önüne alınmamaktadır”. Güncel mevzuata göre hakkaniyetli bir şekilde görevlendirmeler yapılmaktadır.

Dilovası Devlet Hastanesinde laboratuvar teknisyeni sayısı normal hizmeti sürdürmek için yeterli sayının altına düştüğünden, 2017 Ocak ayından itibaren muhtelif hastanelerden her ay 1-3 adet (30 gün süreli) laboratuvar teknisyenleri geçici olarak görevlendirilmektedir. İddia edildiği gibi sadece haberde adı geçen İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalışan G.B. değil, ilimizdeki muhtelif hastanelerde çalışan birçok laboratuvar teknisyeni sırayla bu görevi yerine getirmektedir. G.B.’nin geçici görevi ise sadece 1-30 Kasım arasında olup, Kasım ayı bitiminde sona erecektir.

G.B. nin geçici görevle Dilovası Devlet Hastanesine gönderilerek, torpilli olduğu için kendisine yer açıldığı iddia edilen Y.A. isimli laborantın, ailevi sebeplerle kendi talebi üzerine 25 Eylül 2017 tarihinde İl Halk Sağlığı tarafından Valilik onayı ile 3 aylık süre ile İzmit Seka Devlet Hastanesine görevlendirildiği ortaya çıkmıştır. Y.A.’nın görevlendirilmesi G.B.’nin görevlendirilmesinden 35 gün öncedir. G.B. ise,  Y.A. geldikten 35 gün sonra sırası gelince rutin bir şekilde Dilovasına gitmiştir. Açıkça görüldüğü üzere Y.A. için yer açılma vs. söz konusu değildir. Y.A.’nın görevlendirilmesi ailevi sebeplerden, G.B.’nin görevlendirilmesi ise sadece ona yönelik bir işlem değil, aksine Ocak ayından beri il bazında devam eden rutin bir işlemden ibarettir.

Ekteki tabloya bakıldığında Dilovası Devlet Hastanesine 2017 Ocak ayından itibaren farklı hastanelerden rutin olarak geçici laboratuvar teknisyen görevlendirmelerinin yapıldığı görülmektedir.  Yani Dilovasına sadece G.B. değil sırası gelen herkes gitmektedir. 30 gün dolunca da geri dönecektir. Burada basın açıklamasında bir senaryo kurgulandığını ve maalesef kasıtlı olarak saptırma yapıldığını üzülerek görmekteyiz.Bu arada, Dilovası Devlet Hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından 1 adet yeni laboratuvar teknisyeni atanmış olup önümüzdeki haftalarda göreve başlayınca söz konusu geçici görevlendirmeler sona erecektir.

Biz sağlık camiası olarak büyük bir aile gibiyiz. Halkımıza gece gündüz, tatil demeden en iyi sağlık hizmetini verebilmek amacıyla hep beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki hatalarımız, kusurlarımız olabilir, ancak iyi niyetle mesai mefhumu gözetmeksizin en iyisini yapmak için gayret gösterdiğimizi düşünüyoruz. Hekimlerimizle, sağlık personelimizle gurur duyuyoruz, hep beraber en iyiye en güzele ulaşmanın çabası içindeyiz. Ancak bu tür gerçeği yansıtmayan, belli amaca matuf açıklamalar bizleri üzmektedir, sadece personelimizin moralini bozmakla kalmamakta, aynı zamanda halkımızın devletine olan güvenini sarsmakta, kamu hizmetlerinin itibarını zedelemektedir. Bu davranış modelini doğru bulmuyoruz. Halkın önünde yapılan kurumsal konuşmalarda son derece dikkatli olunması, doğru bilgilerin verilmesi ve nezaket kurallarına mutlaka riayet edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.