DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KONGRE SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ

KONGRE SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ
05.11.2017
820
A+
A-

TEMAD Genel Başkanları Ahmet Keser’i ağırladı

KONGRE SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) 30 Kasım’da gerçekleşecek olan, Genel Merkez Kongresi öncesinde Gölcük TEMAD Şubesini ziyaret eden, TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD üyelerine kongre süreci hakkında bilgiler vererek fikir alışverişinde bulundular.

TEMAD üyelerine kongre süreci hakkında bilgiler vererek fikir alışverişinde bulundu

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser ile yönetiminde yer alan, Mehmet Yağcı, Adnan Ayvacı ve Cemil Keser, geçtiğimiz cumartesi gün TEMAD Gölcük Şubesini ziyaret etti. Genel Merkez yönetimine, TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü ile yönetimi evsahipliği yaptı. Toplantıya, TEMAD Mudanya Şube Başkanı Mustafa Erdoğan da katıldı. TEMAD Lokalinde düzenlenen toplantıya, TEMAD üyeleri katıldı. Bu anlamda,  Ülkemizin en önemli ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan, TEMAD’ın 30 Kasım Perşembe günü yapılacak olan, Genel Merkez Kongresi için geri sayım başladı. Cumartesi günü Gölcük TEMAD Şubesini ziyaret eden, TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD üyelerine kongre süreci hakkında bilgiler vererek fikir alışverişinde bulundu. Toplantının ana gündem maddesi, Milli Savunma Bakanlığı’nın TEMAD’ın iradesini yok sayması oldu.

Keser, “Sağlıklı işler yapılabilmesi için aidatlar şart”

TEMAD Lokalinde düzenlenen istişare toplantısında, zaman zaman üyelerin sorduğu sorular, Genel Başkan Keser’i oldukça terletti. Genel Başkan Keser, Genel Merkezin sağlıklı işler yapabilmesi için, aidatların düzenli ödenmesine dikkat çekerek, “4 Bin 800 üyeden sadece 900 tanesi aidat ödüyor. Bu gelirle biz nasıl burs veririz, biz nasıl yaşlılar evi kurabiliriz, biz nasıl kendi ayaklarımız üstünde durabiliriz” diye sitemini ortaya koydu. Milli Savunma Bakanlığı’nın hiç bir sivil toplum kuruluşuna uygulamadığı bir olayı, kendilerine dayatmaya çalıştığına işaret eden Başkan Keser, “Bakanlık bizim kaç senede bir genel kurul yapacağımıza, kaç dönem başkanlık yapılacağına karar veremez. Hiçbir sivil toplum kuruluş üzerinde başka bir irade yokken, neden bizim üstümüzde bir irade var. İşte itirazımız buna” dedi.

Keser “Biz geçmişteki ortak anılarımızla yaşamak zorundayız”

TEMAD’ın esas kuruluş amacının, Ortak Anıları Tazelemek olduğunun altını çizen TEMAD Genel Başkanı Keser, “Biz geçmişteki ortak anılarımızla yaşamak zorundayız. Gelecekle ilgili bir adım atma şansımız yok. İşte demin yukarıda saydığım şeyleri yerine getirebilmek adına, her zamankinden daha fazla güçlü olmalıyız. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bugün bize 3 dönem baskısı yapan Bakanlığa teslim olursak, bu TEMAD’ın sonu olur. Buna izin vermememiz lazım. Ama ben bu baskı ve yaptırım yüzünden 30 Kasım’da yapılacak olan genel kurulda kendi adıma seçime giremeyeceğim, yani aday olamayacağım. Ama bunu bir şekilde halledeceğiz” diye konuştu.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.