DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “İşsizlik oranındaki düşüş sevindirdi”

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “İşsizlik oranındaki düşüş sevindirdi”

TUİK tarafından açıklanan ağustos ayı işsizlik oranında istihdamdaki yükselişin işsizliğin düşürülmesindeki katkılarına dikkat çeken KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Geçmiş yılların trendine baktığımızda Ağustos ayında işsizlik oranında artış beklerken, yüzde 10,6’ya gerilemesini olumlu değerlendiriyoruz. Bunda istihdam oranının işgücüne katılma oranından daha fazla artmasının etkisi var. Temmuz’dan ağustosa 33 bin kişinin iş gücüne katıldığını ve 70 bin istihdam ile iş gücüne katılanların iki katından fazlasına iş imkanı sağlandığını memnuniyetle görüyoruz.” değerlendirmesini  yaptı.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu açıklamasının devamında “Diğer taraftan işgücündeki olumlu gelişmelerin ekonomik canlanmanın işareti olduğunu biliyoruz ve bu açıdan da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde ise sezonsal olarak işsizliğin artış trendinde devam edeceğini, ancak baz etkisiyle geçen yılın gerisinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Genç nüfustaki işsizlik oranının temmuz ayına göre gerilemiş olmasına rağmen yüzde 20,6 ile hala geçen yılın üzerinde olmasına dikkat çeken Zeytinoğlu, “Gençlerdeki işsizlik oranını çok önemsiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın açıklamalarından teşvik uygulamalarının tekrar masaya yatırıldığını biliyoruz. Bu kapsamda gençlerimize yönelik hem eğitim hem istihdam alanında yapılacak çalışmalarla, genç nüfustaki işsizliğin azaltılması noktasında olumlu sonuçları göreceğimize inanıyoruz.” dedi.

– Başkanı Zeytinoğlu ayrıca ekim ayı bütçe gerçekleşmeleriyle ilgili değerlendirme yaptı.

Ayhan Zeytinoğlu “SGK’nın yılbaşında ertelenen prim alacaklarının ekim ayında ödenecek olmasından giderler kısmında artış bekliyorduk. Ekim’de gelirlerin yüzde 21,8 artmasına karşın giderlerdeki yüzde 29,2’lik artış bütçede 3,3 milyar TL açığına neden oldu. Giderler tarafındaki artışın detaylarına baktığımızda mal ve hizmet alım giderlerindeki yüzde 31’lik, cari transferlerdeki yüzde 37’lik ve sermaye giderlerindeki yüzde 28,5’luk artışların etkisini görüyoruz. Maliye Bakanımız ekim ayı gider gerçekleşmelerinin tahminlerine paralel olduğunu söyledi. Bu yılı OVP’de öngörülenle uyumlu açıkla kapatabileceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.

Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Ekim ayında bütçeye en büyük katkının 45,6 milyar TL ile vergi gelirlerinden yansıdığını görüyoruz. Vergi gelirleri ekimde yüzde 26,3, ocak-ekim döneminde ise yüzde 18 oranında arttı.” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.