DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Muhtarlar 1 buçuk ton atık pil topladı

Muhtarlar 1 buçuk ton atık pil topladı

Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından başlatılan “Mahalle Muhtarları Arası Atık Pil Toplama Kampanyası”nda, ödül töreni düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Haziran – 30 Eylül 2017 tarihleri arasında “Atık Pil Toplama Kampanyası” gerçekleştirildi. Kampanya sonrasında başarı gösteren muhtarlar için ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde yapıldı. Ödül Törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Lütfi Efil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) Genel Sekreteri Neslihan Gülbahar, protokol ve muhtarlar katıldı.

ATIK PİLLERİN KAYNAĞINDA TOPLANMASI

Atık piller çevre ve insan sağlığına zarar vermeksizin toplanması, taşınması ve geri kazanım çalışmaları Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda; İlçe belediyeleri ve bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP ile birlikte yürütülüyor. Okullarda ve sivil toplum kuruluşlarında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenlenip, sağlık kurumları, işyerleri gibi yerlere atık pil toplama kutuları konulmakta ve atık piller kaynağında toplanması sağlanıyor.

VATANDAŞLARIN KOLAYÇA ULAŞABİLECEĞİ MUHTARLIKLAR

Atık pillerin mahallelerde ayrı toplanması konusunda farkındalık oluşturulması, vatandaşlara ayrı toplama alışkanlığının kazandırılması acısından, Kocaeli genelindeki Muhtarlıklarda Atık Pil Toplama Kampanyası gerçekleştirildi. Vatandaşların kolayca ulaşabilmesi amacıyla 12 ilçedeki muhtarlıklarda atık pil toplama kutuları yerleştirildi. Böylelikle vatandaşlar atık pilleri muhtarlıklara götürerek, kampanyaya katılımı sağlandı.

TEMİZ BİR ÇEVRE

Ödül töreninde konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak “Anlamı bir değeri olan kampanyaya katkıda bulunan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kentimize temiz bir çevre bırakma noktasındaki gayretlerinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Özellikle bu gibi kampanyalarla kentimizin kimyasal pil atıklarından temizlenmesi çok önemlidir” dedi.

ATIK PİLDE KOCAELİ ÖRNEK İL

TAP Genel Sekreteri Neslihan Gülbahar “Biz 2004 yılından belli çevre ve şehircilik bakanlığından aldığımız yetkiyle ülke genelinde, atık pillerin toplanması, taşınması ve berterafı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2009 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesiyle düzenli çalışmalar yapıyoruz. Atık pil konusunda kampanyaları örnek olan bir il Kocaeli. Gerçekleştirilen bu kampanyada bizlere destek veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kampanyayı çok güzel bir şekilde yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 1 BUÇUK TON ATIK PİL TOPLANDI

 Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve TAP tarafından yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyasına, muhtarlar tarafından yoğun bir katılım sağlandı. Katılım sağlayan muhtarlar, toplamda 1 buçuk ton Atık Pil topladı. Toplanan 1 buçuk ton pil, geri dönüşüme kazandırılacak.

BAŞARI GÖSTEREN 12 MUHTARA HEDİYE TABLET

Gerçekleştirilen Atık Pil kampanyası kapsamında 12 ilçeden 12 birinci muhtar belirlendi. Birinci olan muhtarlara ödül töreninde tablet hediye edildi. Kampanya kapsamında en çok atık pili 226 kg ile Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş topladı.

DİĞER ÖDÜL ALAN MUHTARLAR

Öte yandan İzmit Akarca Mahallesi Muhtarı Müyesser Yılmaz, Derince Yenikent Mahallesi Muhtarı Asuman Ekerer, Gölcük Yunus Emre Mahallesi Muzaffer Atalar, Başiskele Ovacık Mahallesi Muhtarı İlhan Altıntaş, Körfez Barbaros Mahallesi Muhtarı Ramazan Gündoğdu, Kartepe Maşukiye Mahallesi Muhtarı Mete Karakuş, Gebze Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, Karamürsel Kayacık Mahallesi Muhtarı Serkan Türkmen, Kandıra Sarnıçlar Mahallesi Muhtarı Şaban Elmas, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş ve Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Güven’de kendi ilçelerinde en çok atık pil toplayan muhtarlar oldu. Muhtarlara hediyelerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Lütfi Efil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, TAP Genel Sekreteri Neslihan Gülbahar verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.