DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Perşembe Pazarında Tezgâhlar Dualarla Açıldı

Perşembe Pazarında Tezgâhlar Dualarla Açıldı

 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda her Perşembe günü kurulan pazarda bu hafta tezgâhlar duayla açıldı. İzmit Belediyesi tarafından tüm pazarlarda yapılacak olan sabah duası uygulaması Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın katılımıyla Perşembe Pazarında başlatıldı.

İzmit Belediyesi tarafından Perşembe Pazarında başlatılan ve tüm pazarlarda geleneksel hale getirilecek olan pazar duasına Başkan Doğan’ın yanı sıra, İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, AK Parti İzmit İlçe Başkan Yardımcısı ve Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Örgev ve pazarcılar katıldı. İlçe Müftüsü Musa Bilgiç tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Örnek Pazarcı Belgesi almaya hak kazanan Abdullah Gül ve Ahu Doğruel’e belgelerini takdim etti.

Pazarcıda Vatandaşta Mutlu

Pazar alanında pazarcılara hayırlı ve bol kazançlar dileyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “geleneksel hale getirdiğimiz pazar duamızı Perşembe Pazarımızda da yapacağız. Dünyanın en zor işlerinden biridir pazarcılık. Yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta çalışıyorsunuz. Göreve geldiğimizde paracılarımızı yağmur, kar altında mahalle aralarında tezgah açmaktan kurtaracağız dedik ve mahallerimizi kapalı pazarlarına kavuşturduk, kavuşturmaya da devam ediyoruz. Eskiden sokak aralarında oldukça zor şartlarda faaliyet gösteren pazarcı esnafımız kapalı pazarlarımız ile birlikte çok daha sağlıklı ve modern ortamlarda işlerini yaparken, vatandaşlarımızda da her türlü hava koşulunda rahat bir şekilde alış verişlerini yapabilmenin mutluğunu yaşıyor. Bu pazarlarımızda sadece esnafların tezgâhları bulunmuyor, sosyal donatıları, bebek bakım yeri, tuvaleti, zabıta birimi gibi alış verişin dışında alanlarda yer alıyor.

Alikahya Kapalı Pazarı Tamamlanıyor

Göreve geldiğimizden beri birçok pazarımızı kapalı pazara çevirdik. 8’e yakın kapalı pazar yaptık, Alikahya Kapalı Pazarımız da tamamlanıyor. Perşembe Pazarı da sizin de hasretle beklediğiniz yere taşınacak. Perşembe Pazarı’nın yeni taşınacağı yerin pazarcımız açısından, en iyi, en doğru yer olacağını daha önce söyleyen ve öneren bir kardeşiniz olarak bu sonuca varılmasından mutluyum. Biz pazarcımızı seviyoruz

Örnek Pazarcı Belgelerini Verdi

Buradan bir duayı da büyüklerimize yapıyorum. Başta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, siyasi partilerimize ve güvenlik güçlerimize dua ediyorum. Tüm atalarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onlara layık olmak için daha çok çalışmaya en iyisini yapmaya devam ediyoruz” dedi. Doğan sonrasında gerek tezgâh düzeniyle, gerekse vatandaşlarla iletişimde memnuniyet sağlayan iki pazarcıya örnek pazarcı belgelerini takdim etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.