DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Robot Albert’e yoğun ilgi

Robot Albert’e yoğun ilgi

Kocaeli Bilişim Fuarı ziyaretçileri atölyelerde eğlenerek öğrendiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı atölye çalışmaları 3. gününde de devam etti. Robot Albert, Robotik Kodlama ve Microsoft atölyelerinde ziyaretçiler birbirinden ilginç deneyimler yaşadı.

ROBOTİK KODLAMA

Kocaeli Bilim Merkezi tarafından kurulan “Mucit Dünyası-Robotik Kodlama Atölyesi”nde çocuklar yaptıkları yazılımları robota yüklüyorlar. Bu yükledikleri kodlamalar sayesinde robota istedikleri hareketleri yaptırabiliyorlar. Bu atölyede çocuklar yazılı kodların gerçek robotikte karşılığını görebiliyorlar. Eğitmenler robotik kodlama atölyesinin Kocaeli Bilim Merkezi’nde hafta sonları yapıldığını isteyenlerin randevu alarak katılabileceğini söyledi.

OKUL GİBİ ROBOT: ALBERT

Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından biri olan adını Einsten’in den alan “Robot Albert”. Çocuklara kodlama, algoritma eğitimi veren Albert, üzerine konulan telefon ile vücut haline geliyor. 3-10 yaş arası çocuklar için kart okutma sistemiyle çalışan robot eğlenerek kodlamayı öğretmeyi amaçlıyor. Konular ise ünite ünite devam ediyor. Özellikle okul öncesi kodlama eğitiminde büyük yer tutuyor. Bilişim uzmanı Halit Calayır, ”Algoritma eğitiminin okul öncesinde başlaması için önemli bir araç. Sıralı algoritma gibi konuları öğretiyor” dedi.

YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SERTİFİKASI

Microsoft standında ise öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olarak mesleki eğitim sağlanıyor. Ardında ise öğretmenlere yenilikçi öğretmen sertifikası veriliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.