DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SİYASİ PARTİLER KENDİLERİNİ YENİLEMELİ

SİYASİ PARTİLER KENDİLERİNİ YENİLEMELİ

CHP’li Gençlerden siyasi partilere anlamlı mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve Yönetimi geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık toplantılarını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada kongre sürelerinin geldiğini ifade ederek, kongrelerinde başkan adayı olacağını ifade etti. Başkan Yılmaz ayrıca gündemi değerlendirdi ve siyasi partilerin gençleri kendi yanlarına çekmede zorluk yaşadıklarını vurguladı.

 “İlçe Gençlik Kolları Kongreleri 26 Kasım’da başlıyor”

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Örgütleri kongreleri 26 Kasım’da başlayacak, 16 Aralık’ta tamamlanacak. Bizim bu Pazar günü il başkanımızın daveti üzerine ilçe gençlik kolları başkanları toplantımız olacak. Toplantıda kongre tarihimizi belirleyeceğiz. Arkadaşlarımızın da istekleri olursa göreve yeniden talibim. Kongre sürecimiz inşallah partimize ve ülkemize hayırlı olur. Kongrelerimizi sorunsuz tamamlayıp, çalışmalarımıza başlamak istiyoruz.”

Terör konusunda sınıfta kaldık

CHP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz, ülkemizde yaşanan terör olaylarına değindi ve yaşadıkları üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: ‘Türkiye’de vatan evlatlarının bir bir ölüme gidişi hepimizi derinden etkiliyor. Beni en çok etkileyen şey onların eşlerinin, çocuklarının ve ailelerinin yaşadıkları üzüntü. Bunlar bizleri derinden etkiliyor ve toplum olarak psikolojik etkileri de olumsuz oluyor. Artık bu haberler toplumu yıpratıcı ve kaygı verici pozisyona geldi. Bugün ülkemizde ne yazık ki şehit haberlerine alışmışız gibi görüntü var. Sadece üzüntümüz yayınlanan haber sürelerinde kalıyor, üzüntüleri anlık yaşıyoruz. Ülkemizde terör konusunda ne yazık ki etkin bir çalışma yapılmadı. Bu konuda açıkça sınıfta kaldık. Şunu herkes görmeli; terör bir kişinin çözeceği bir şey değil. Bu sorun tek bir kişinin ağzından çıkacağı sözle çözülseydi şu anda şehit vermez olurduk. Terör sorunu komşu ülkelerle işbirliği ile çözülür. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi korumalı, insanlar ötekileştirilmemelidir” diyerek görüşlerini belirtti.

Gölcük ne yazık ki değerini kaybetti

Başkan Yılmaz, ilçemizde gençler mutlu mu sorusuna şu cevabı verdi; Gölcük’te gençler mutlu değil. Gölcük ne yazık ki depremden sonra eski cazibeliğini kaybetti. Gölcük’te hiçbir şey yapılmadı diyemem ama birçok şey eksik bırakıldı. Bir düşünsenize Gölcük’te gençler nasıl mutlu olabilir? İlçemizde gençler için sosyal alanlar var mı? Gölcük ne yazık ki değerini kaybetti” dedi.

Geleceğe umutla bakıyorum

Yılmaz, “Ben geleceğe umutla bakıyorum. Ülkenin gençleri bir bakıma bilinçle yetişiyor. Sosyal ağın ve teknolojin yaygınlaşmasıyla farkında olmadan sorgulayan bir nesil yetişiyor. Kirli haber ve kirli kaynak çok fazla var ama ben bu ülkedeki gençlere güveniyorum. Susan hiçbir şey bilmeyen siyasetle hiçbir alakası olmayan gençler büyükler tarafından korkuyla karşılanıyorlar ama tam tersi o gençler gerçekleri gördükleri için bu şekilde davranıyorlar. Tüm siyasi partiler gençleri kendi yanlarına çekmeye zorlanıyor.

Gençler için bilimsel olan alanların yolu açılmalı

“Artık siyasi partiler gençleri siyasi parti bayrakları asan, broşür dağıtan değil, fikir üreten, analitik düşünen, bilimsel olan alanların yolunu açmalı. Bu noktada tüm siyasi partiler kendilerini yenilemeli. Bunu toplumsal bir sorun olarak görüyorum. Siyasi partiler iş için, kadro için kullanılmamalı. Fikirlerin ortaya konulacağı, düzeylice tartışılabilineceği bir alanlar açılıp geçlerin yolu açılmalıdır. Eğer gençler siyasete girmezse kaygı o zaman büyür. “

Gençlik Merkezi projemizi hayata geçirmek istiyoruz

“Bizler şu anda yeni arkadaşları partimize kazandırmanın yolunu arıyoruz. Bir gençlik merkezi düşüncemiz var. Bütçemizi ayarlayabilirsek bunu gerçekleştirebiliriz. Gençlik Merkezinde seçim analizi yapabileceğiz. Orada yapacağımız çalışmalarla, analitik saptamalarla siyasi partimize en iyi desteği vermek istiyoruz.”

CHP’nin 94 yılda yaptıklarını biz değil, tarih yazıyor

“AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’in partimiz adına yaptığı açıklamalar gerçekten kabul edilir değil. Kendisine benim cevap vermem doğru değil ama açıklamalarına bir cevap vermek istiyorum. İdris bey CHP 94 yılda bu ülkeye ne yaptı diyor. Bu ülkede Demiryolundan, havayoluna, sanayiden, Türk Medeni Kanununa, gelişmiş dünya ülkelerine örnek olan erkek ve kadın eşitliği hangi dönemde yapıldı? CHP döneminde yabancıların elinden satın alınan kurumlarımızı saysak bile partimizin ülkemiz için yaptıkları ortadadır. Bunu sadece biz değil, tarih yazıyor.”

Din konusunda CHP’yi eleştirmek kabul edilemez

“Bizler aynı ülkede yaşıyoruz ve hepimiz Müslüman’ız. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim ve benim annem kapalı bir kadındı. Bir önceki dönem ilçe başkanımızın nişanlısı da kapalıdır. Din konusunda CHP’yi eleştirmek kabul edilemez. İnançlar Allah’la kul arasındadır. Bu konuda kimsenin söz söyleme hakkı yoktur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.