DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SKOLYOZ İLE KİFOZ HASTALARINA MÜJDE

SKOLYOZ İLE KİFOZ HASTALARINA MÜJDE

İzmit Seka Devlet Hastanesi  özellikli hizmetlerin yanı sıra özellikli ameliyatlar ile de ülke genelinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. İzmit Seka Devlet Hastanesi Ortopedi hekimlerinden Op. Dr. Resul Musaoğlu Skolyoz – Kifoz gibi zorluk derecesi yüksek ameliyatları gerçekleştirerek hastaların derdine derman oluyor.

Ankilozan Spondilit hastalığı sonrası Kifoz hastalığına yakalanan ve Konya’ da ikamet eden Özgür Kuyubaşı  ile Veli Dündar adlı hastalar Op. Dr. Resul Musaoğlu tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası sağlıklarına kavuştular.  Ankilozan Spondilit Hastaları tarafından kurulan bir forumda tanışan iki arkadaş uzun araştırmalar sonucu İzmit Seka Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji hekimi Op. Dr. Resul Musaoğlu ile tedavi olmak üzere Kocaeli İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne başvurdular.

Takım Elbise Giyerek İş Yerime Gitmek İstiyorum”

38 yaşında Konya’da ikamet eden Ö. K. adlı hastaya  12 yaşında  Ankilozan Spondilit hastalığı ve 10 yıl önce de Kifoz (Kanburluk) hastalığı teşhisleri konmuş. Kendisine tedavi için gittiği bütün hastanelerde yüksek ücret talep ettiklerini belirten Ö.K. “Çok küçük yaşlarda bu hastalıkla, 10 yıl önce de Kifoz  hastalığıyla tanıştım. Dayanılmaz ağrılar çekiyordum ve artık ne olursa olsun bu ameliyatı olmaya karar vermiştim. Uzun araştırmalar sonucu İzmit Seka Devlet Hastanesi Ortopedi Hekimi Resul Musaoğlu’ nun bu ameliyatları yaptığını öğrendim ve çok mutlu oldum. İlk günden başlayan ilgi alakası sonucu ameliyata karar verdim. Kamu Kurumunda çalışan biri olarak yıllardır takım elbise giyemiyordum. Ne yalan söyleyeyim bu durum beni çok üzüyordu. Şimdi inşallah takım elbise giyerek çalıştığım yere gitme fırsatım var. Bize bu imkanı Devlet Hastaneleri’nde tanıyan ve bu ameliyatı gerçekleştiren doktoruma teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘’Kaldırım Taşlarını Değil Gökyüzündeki Yıldızları Saymak İstiyorum’’

Vatani görevini yapmak için gittiği askeri hastanede öğrendiği Ankilozan Spondilit hastalığı nedeniyle 15 yıldır Kanburluk şikayeti yaşayan 35 yaşındaki  V.D adlı hasta ise uzun süren araştırmalar sonucu İzmit Seka Devlet Hastanesi’ni tercih etmiş. O anları anlatan V.D “20’li yaşlarda öğrendiğim hastalığım sonucunda her geçen gün kanburluk arttı. Son gelinen noktada ise artık ağrılar dayanılmaz olmuştu. Kendi kendime ‘Bundan sonra kaldırım taşlarını değil; gökyüzündeki yıldızları saymak gökyüzüne bakarak yaşamak istiyorum’ diyerek kendimi şartlandırdım.  Uzun araştırmalar sonucu doktorum Resul beyin bu ameliyatı yaptığını öğrendim. Bu ameliyatı olan başka arkadaşlarla konuşarak operasyona karar verdim. Resul bey ile tanıştığımız ilk andan itibaren gerek ameliyatım ile ilgili gerekse de hastalığım ile ilgili aldığımız destek bizi daha da motive etti. Kendisine teşekkür ediyorum bize bu imkanı sağladığı için” diyerek duygularını aktardı.

İzmit Seka Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji hekimi Op.Dr.Resul Musaoğlu  “Ortopedi uzmanlığı eğitimim boyunca omurga cerrahisine yöneldim ve 4 yıldır da kamu hastanelerinde omurga ameliyatları yapıyorum. Kifoz omurganın öne doğru eğriliği olup halk arasında kamburluk olarak bilinmektedir. Çeşitli tipleri olmakla birlikte genellikle ergenlik döneminde başlar ve yaşla birlikte ilerleme gösterebilir. Ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklar ile birliktelik gösterebilir. Bu durumda dik duruş bozulur ve öne eğilmeler başlar. İlerleyen hastalık ile birlikte sırtüstü yatmakta bile zorlanmaya başlayan hastalar ameliyat ile düzeltilebilir. Omurgayı çeşitli yöntemler ile yeniden şekillendirip düzelterek dik duruş hedeflenir. Hastaları kaliteli ve konforlu bir yaşam standardına ulaştırmak sağlanır.

Bu Ameliyatlar Hastaların Geçirdiği En Büyük Ameliyatlardır”

Bu tip ameliyatlar hastaların geçirdikleri en büyük ameliyatlardır. Omurganın içerisinde yer alan omurilik düzeltmeye bağlı olarak zarar görebilir. Sinir hasarlarını gösteren ‘nöromonitörizasyon’ işlemi ile bu risk en aza indirilir. Omurga ameliyatları yüksek deneyim gerektiren ekip işidir. Özellikle anestezi uzmanı bu ekibin başında gelir. Gerek hastanın değerlendirilmesi, gerek ameliyat sırasındaki narkoz ve ameliyat sonrası bakım cerrahın güvenle ameliyatı gerçekleştirmesindeki en önemli unsurdur.

Bu yüksek riski ve özellikli ameliyatları yapmamda büyük emeği geçen hocam Prof.Dr. Ahmet Şarlak’a teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ayrıca İzmit Seka Devlet Hastanesi yönetimine ve tüm çalışma arkadaşlarıma bu tür ameliyatları başarıyla gerçekleştirmemdeki yardımları için teşekkür ederim. Bize güvenen hastalarımıza ömrümüz ve sağlığımız elverdiğince yardım etmek için görevimizin başında hazır beklemekteyiz” diyerek hastaları umutlandıran açıklamalarda bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.