DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tarihi Konakta Meslektaş Sohbeti

Tarihi Konakta Meslektaş Sohbeti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Derince Araştırma Hastanesi acil tıp asistanları ile tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı’nda bir araya geldi.

Türkiye’nin ilk çocuk doktoru belediye başkanı olan ve milletvekilliği döneminde başta Kocaeli olmak sağlık sektörüne önemli katkılar sağlayan Başkan Doğan, meslektaşlarıyla keyifli bir akşam geçirdi. Önümüzdeki aylarda şehrimizde gerçekleşecek olan 13. Acil Tıp Asistanları Sempozyumu’nun da konuşulduğu buluşmada KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, KOÜ Başhekimi Prof. Dr. Zafer Utkan, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Murat Pekdemir’de yer aldı.

Kutsal Bir Meslek

Şehirdeki sağlık hizmetlerinin ve çalışmalarının konuşulduğu tarihi konaktaki gece doktorluk mesleğinin önemine değinen Başkan Doğan “her yerde valilik, avukatlık yapamazsınız ama her yerde doktorluk yapabilirsiniz. İnsanlara hizmet etmek için bundan daha iyi bir meslek olamaz. Bu mesleğin, emeklerinizin karşılığı parayla, pulla, mevkiiyle olmaz. Çok kutsal bir mesleğin yapıyorsunuz” dedi.

Siyasete Girmeye Nasıl Karar Verdiniz

Konuşmalar sırasında teknisyenlerden gelen “siyasete girmeye nasıl karar verdiniz” sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Doğan “16 yıl hekimlik yapmış biri olarak, bir dönem şehrin bütün çocuklarını muayene ettim. Hastane yöneticiliği yaptığım zamanlarda sektördeki mevcut eksiklikleri görmeye başladım. Vatandaşı nasıl memnun edebiliriz, hastaneyi nasıl daha iyi ortama getirebiliriz diye düşünmeye başladım. Bazı işlerin düzeltilebileceğini ve daha sağlıklı yapılabileceğini gören birisi olarak, bunun yolunun ancak siyaset ve siyasetle gelinen makamlar olduğuna karar verdim. O dönemde hiçbir partiyle ilişkim yoktu. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanı olarak tanıdım ve kendisine hayranlığım vardı. AK Parti kurulduğunda şehrimizdeki il başkanı beni siyasete davet etti. Memuriyetten istifa ettim ve il başkan yardımcısı olarak görev aldım. Siyasete girdik ve ilk yerel seçimlerde milletvekili oldum. TBMM’de sağlık komisyonu başkan vekili olarak görev yaptım. Bu komisyon sayesinde şehrimizde yapmak istediğimiz birçok hizmeti gerçekleştirme imkânımız oldu.

Sağlıkta Gelinen Noktada Emeklerimiz Var

Şuanda sağlık sektöründe gelinen noktaya baktığımızda aradaki farkı anlatabileceğimiz bir kelime bulmakta zorlanıyorum, adeta sağlıkta çağ atladık. Muhakkak eksiklerimiz vardır, dört dörtlük olmayabilir ancak doktorluk yaptığım dönemlerle kıyas dahi etmiyorum. Çocuklarımızın hayati önem taşıyan aşılarını dahi yağamazken, prefabrik hastanelerde koğuş usulü hasta tedavisi yaparken, bugün dünyanın dört bir yanından gelen hastalara hizmet verecek imkânlara kavuştuk.

Bebek Emzirme ve Bakım Kabinleri O Günlerden Gelir

Hatta bugün belediye olarak hizmete açtığımız bebek bakım kabinlerinin geçmişi de o günlere dayanır. Doktorluk yaptığım dönemlerde hastane koridorlarında, kıyıda köşede bebeğinin altını değiştirip, karnını doyurmaya çalışan anneleri gördükten sonra hastanede boş bir mekân oluşturup, burayı annelere ve bebeklerine tahsis ettik. Günümüzde artık kanser hastanemizden, kadın doğum hastanemize, eğitim hastanelerimiz, yanık merkezimiz, açık kalp ameliyatı ve en üst düzeyde ameliyatlar yapan hastanelerimize sahibiz. Sağlık hizmetlerimizden faydalanmak için şehrimize gelen on binlerce hasta var. Bu hastanelerin yapılmasında, UMKE’lerin kurulmasında hep bizim emeklerimiz var. Belediye Başkanlığı dönemimde de sağlık çalışmalarının ve şehrimizde faaliyet gösteren tüm sağlık kuruluşlarının yanında olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Doğan’a Teşekkür

Dr. Belediye Başkanı Doğan ile gerçekleşen buluşmadan büyük memnuniyet duyduklarını ve anlatılanların kendileri için büyük önem arz ettiğiniz belirten tıp teknisyenleri, özellikle Kocaeli Milletvekili olduğu dönemlerde kuruluşunda büyük emek verdiği UMKE’ler için Doğan’a teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.