DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÜCRETSİZ TEDAVİ

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Sigarayı bırakmak İsteyenlere müjde

Ülkemizde her geçen yıl kullanıcı sayısının hızla arttığı sigaraya yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar ücretsiz tedavi edilecek ve kullanmaları gereken ilaç İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ücretsiz verilecek.

Tedavisine devam edene ilaçları ücretsiz verilecek

Bakanlar Kurulu’nun 6 Mayıs’ta Resmi gazete’de yayımlanan ve belirli kamu hizmetlerinden kimlerin ücretsiz veya indirimli yararlanabileceğini belirleyen, “kamuda tasarruf kararnamesi” olarak bilinen kararnameye bu yönde geçici bir madde ekleyen kararı yayımlandı. Buna göre, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Sigarayı Bırakma Polikliniğine başvurmaları gerekiyor. Doktor muayenesi sonrasında tedaviye başlayacak olan hastaların ilaçları her ay düzenli olarak doktor kontrolüne giden ve raporunu yenileyen hastalara ücretsiz olarak verilecek.

İlaçlar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından teslim edilecek

Yeni başlayan uygulama ile ilgili İlçe Sağlık Müdürü Dr. Salih Çavdar, ” İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak madde bağımlılığına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kasım ayının başında başladığımız yeni bir uygulama ile sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Sigarayı Bırakma Polikliniğine başvurmaları gerekiyor. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı’nca temin edilecek olan ilaçlar vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Tedaviye devam vatandaşların ilaçları ücretsiz olarak verilmeye devam edilecek. İlaçları doktorunun sisteme işlemesi sonrasında hastalara İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından  teslim edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.