DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

YENİ ZAMLAR KAPIDA MI?

YENİ ZAMLAR KAPIDA MI?

Benzin zammı vatandaşı tedirgin etti

Ülkemizde benzine ve motorine yapılan son zamların ardından sürücüler kara kara düşünüyor. Benzinin litresi 5,61 lirayı görürken, motorinde fiyatlar 5 lirayı aştı. Bizde Gazetemiz olarak vatandaşların bu konu hakkındaki düşüncelerini aldık. Vatandaşlar gazetemize yapılan zamların oldukça ağır olduğunu ifade ederken, hükümetin bu konuda vatandaşların yanında karar alarak adım atmalarını istedi.

Geçtiğimiz günlerde art arda benzin ve motorine yapılan zamlar adeta sürücülerin belini büktü. Benzin de litre fiyatı 5,61 lira olurken, Motorin tarihinde ilk defa 5 lirayı geçti. Bu konu hakkında yaptığımız röportajda vatandaşlar ve özellikle araç sürücüleri zamlara sert tepki gösterirken, hükümetin vatandaşların yanında olmalarını istedi.

Alaca, “Ülkemiz vahim bir durumda”

Hasan Alaca, “Sabah kalkıyoruz zam gelmiş. Asgari ücret ile çalışan araç sürücülerine benzin fiyatının 5 TL olması çok bizler için çok fazla. 20 yıldır araç kullanan bir vatandaşım. Ülkemizde en ucuz olan gaz fiyatı bile geçmiş durumda. Benzinin en az 3,5 TL olmasını istiyorum. Asgari ücretin ülkemizde 1.400 TL olması ile bu fiyatların bu denli şekilde zam göstermesi biz araç sürücülerinin cebini yakmış durumda. Yeri geliyor bu zamlardan dolayı otobüse binmek zorunda kalıyorum. Hükümetin buna acilen çözüm bulması lazım. Her şeye çare bulan hükümet buna da bir çözüm bulsun. Ülkemiz vahim bir durumda” dedi.

Sağlam, “Gaz bile ülkemizde 3 TL iken benzinin bu denli zamlı olması bizleri şaşırtmıyor”

Ramiz Sağlam, “Benzinin fiyatı uçmuş durumda. En az benzinin 3 – 3,5 TL’ye kadar düşmesi gerekiyor. 20 yıldan fazladır araç sahibi bir vatandaşım. Ekonominin düzene girmesi ve gözden geçmesi lazım. Hükümetin acilen bu işe bir el atması lazım. Hükümet buna karşın bir çözüm bulmalı. Gaz bile ülkemizde 3 TL iken benzinin bu denli zamlı olması bizleri şaşırtmıyor. Asgari ücret ile geçindiğimiz bu ülkede oluşan bu zam bizlerin cebini yakmaya devam ediyor” dedi.

Sirmen, “Hükümetin bu duruma karşı bir çözüm bulması gerekiyor”

Zekeriya Sirmen, “Benzinin, ülkemizde oluşan bu zamdan dolayı bizleri sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Normalde benzin fiyatının 2 TL’yi geçmemesi lazım. Bu şartlarda ülkemizdeki bu oluşan benzin fiyatının zammı aldı başını gidiyor. Hükümetin bu duruma karşı bir çözüm bulması gerekiyor. Bu zamlara olumlu bir gözle bakılmıyor, böyle giderse bakılmamaya da devam edilecek. En azından hükümetin bu zammı geri çekmesi ve uygun bir fiyatta bu benzin satışının rahatça ülkemizde devam etmesi.

Gök, “Ne yazık ki ülkemizde benzin fiyatları çok pahalı”

Gazetemize açıklamalarda bulunan ve uzun zamandan beri araç kullanan vatandaş Serkan Gök, şu sözleri ifade etti: “Uzun yıllardır araç kullanıyorum. Ne yazık ki ülkemizde benzin fiyatları çok pahalı. Bazı zamanlar benzin fiyatları yüzünden aracım yerine minibüsleri tercih ediyorum. Son zamanlarda yapılan zamların çok ağır olduğu düşüncesini taşıyorum. Umarım hükümet yapılan zammı geri çeker, üzerimizdeki yük bir nebze de olsa hafifler” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Öztok, “Pahalı benzin fiyatları yüzünden binlerce vatandaş araçlarına binemiyor”

Vatandaş Ahmet Öztok, gazetemize benzine yapılan zam hakkında şu görüşünü ifade etti: “Ülkemizde yaşam koşulları ortada. Birçok vatandaş ya asgari ücret ile geçinmek zorunda ya da iki iş yapmak durumunda. Bu yüzden yapılan zamlara olumlu bakmak imkânsız. Hükümet zam konusunda daha dikkatli davranmalı. Son günlerde benzin 5,60 lirayı, motorin ise 5 lirayı geçti. Bu gerçekten korkunç rakam. Ülkemizde milyonlarca araç var. Pahalı benzin fiyatları yüzünden binlerce vatandaş araçlarına binemiyor. Ne yazık ki araçlarda artık insanlar için lüks duruma geldi. Bu durum birçok vatandaşı umutsuzluğa sürüklüyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.