DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

15 TEMMUZ’DA SEÇİM OLUR MU?

26.12.2017
706
A+
A-

Önümüzdeki yıldan itibaren seçim dönemine giriyoruz. Aslında tarih 2019’un önce Mart’ı sonra da Kasım’ı olmasına rağmen, önümüzdeki Temmuz Türkiye’yi seçimle buluşturur mu? Bu soru bir kaç gündür zihinleri meşgul ediyor. İktidar kanadı her ne kadar seçimler zamanında yapılacak dese de, erkene alınma ihtimali her zaman var. Peki şu 15 Temmuz lafı nereden çıktı? Önce bu konuyla ilgili bir makale yayınlandı, ardından yorumlar peşi sıra gelirken siyasi partiler de sanki her an seçim olacakmış gibi çalışmalarını yapıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok akıllı bir adam. Önüne her gün çeşitli anketler geliyor. Türkiye’nin her köşesinin nabzını tutmak adına büyük bir ekiple birlikte çalışıyor. O halde 15 Temmuz’da erken seçim neden olmasın? Yerel Seçimler, Milletvekilliği Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle birlikte önümüze üç sandık birden gelebilir. İktidarlar uzun soluklu dönemlerinde mutlaka bir yıpranma süreci yaşarlar. Bunu daha da uzatmak hiç bir iktidarın işine gelmez. Türkiye içte ve dışta bir çok sorunla boğuşurken seçimlerin erken olması son derece makul ve doğaldır.

YEREL YÖNETİMLERE DİKKAT

Yeni bir vizyon, yeni yüzler ve yeni bir enerji kaynağı AK Parti’nin programı doğrultusunda seçim ihtimalini yüksek kılıyor. Bir çok ilde belediye başkanları görevlerinden ayrıldılar. İl başkanları istifa etti. Demek ki erken seçim ihtimali yüksek. Yeni yılla birlikte AK Parti yönetiminin özellikle yerel yönetimlerde yeni vizyon ve yeni yüzlerle halkın karşısına çıkacağı aşikar. Bu zamana kadar yaptıkları görevlerle partilerinin yüzünü ağartan, halk tarafından sevilen belediye başkanlarıyla yola devam edilebilir. Bütün bunlar o yörelerde yapılacak nabız tutulmaları ve özellikle genel merkezin yerel basın izlenimleriyle şekillenecektir. Zaman zaman bu konularla ilgili araştırmalar yapan, nabız tutan insanlar gazetemize geliyorlar. Çeşitli sohbetlerimiz oluyor, aldığımız sinyallerde yukarıda bahsettiğim konular üzerinde yoğunlaşıyor. Peki Türkiye erken bir seçime gitmeli mi? Aslında bunu bence bir an önce yapmalı. Yapmalı ki, ülkenin gündeminden seçim konusu bir an önce kalksın ve Türkiye çözmesi gereken sorunlara yoğunlaşarak enerjisini bu yöne versin. Bence önümüzdeki yılın 15 Temmuz’unda bir erken seçim ihtimali yüksek. Demek ki önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren siyasi arena altı aylığına yoğun bir şekilde seçimlere yönelecek.

Mücevherle İmtihan Yapan Padişah

Gazneli Sultan Mahmud bir gün divana gittiğinde bütün memleket büyüklerinin orada toplanmış olduklarını gördü. Beylerini ve vezirlerini denemek istedi. Bir mücevher çıkararak vezirine uzattı:

– “Bu nasıl bir mücevher, değeri ne olabilir?” diye sorunca vezir:

– “Bu çok kıymetli bir mücevherdir, yüz eşek yükü altın eder.” dedi.

Padişah:

– “Bu mücevheri kır.” dedi.

Vezir:

– “Efendim, dedi. Ben bunu nasıl yapabilirim, ben padişahımın iyiliğini dileyen bir kişiyim, eğer kırarsam, bu size kötülük olur.” dedi.

Padişah vezirin bu davranışını takdir etti ve ona çok değerli şeyler hediye etti.

Padişah bir müddet konuştuktan ve bu bahis unutulduktan sonra aynı mücevheri perdecinin eline verdi ve:

– “Bunun bir müşterisi çıksa acaba buna ne verir?” dedi.

Perdeci:

– “Bu mücevher ülkenin yarısı değerindedir.” dedi.

Padişah ona da:

– “Bu mücevheri kır, parçala.” dedi.

Perdeci:

– “Ey sultanların sultanı bunu kırmak çok yazık olacak, böyle değerli bir mücevher ancak sizin gibi eşsiz bir padişaha layıktır, onu kırmak olmaz. Bunu yapmak padişaha ve hazinesine düşmanlık olur.” dedi. Padişah perdecinin bu söylediklerini de çok beğendi ona da çok değerli hediyeler verdi.

Biraz sonra mücevheri başka birine verdi, o da benzer şeyler söyledi. Padişah ona da değerli hediyeler verdi. Böylelikle birçok kişiyi sınayan padişah sonunda sadık bendesi Eyaz’ı çağırdı ona da mücevheri vererek değerini sordu sonra da:

– “Kır bunu.” dedi.

Eyaz hiç düşünmeden mücevheri paramparça etti. Etrafındakiler acıdılar:

– “Ey Eyaz ne yaptın öyle değerli mücevhere kıyılır mı, bu padişahın hazinesine ve padişaha hıyanettir, nasıl yaptın bunu?” dediler.

Eyaz şöyle dedi:

– “Padişaha gerçekten sevgi bağıyla bağlı olan için padişahın emrinden ve arzusundan daha değerli bir şey olamaz.” dedi.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
12 Kasım 2023
10 Mart 2024
16 Nisan 2018
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.