DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK PARTİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN TEMİNATIDIR

AK PARTİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN TEMİNATIDIR

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile toplumumuzun yapı taşlarından olan engelli vatandaşlarımızın gününü kutlamak için açıklamada bulundu.

ENGELSİZ OLARAK HAYATINI SÜRDÜREN HER BİRİMİZ, BİR GÜN ENGELLİ OLMA ADAYIYIZ

Milli savunma, ulaşım, sağlık ve turizm gibi birçok alanda ülkemizin sıçrama yaptığını ve bu yüzden ülkemizin yabancı ülkelerin hedefi haline geldiğini ifade eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yapmış olduğu açıklamasına ‘’ Yardımlaşma ve hoşgörünün temelini oluşturduğu toplumumuzun olmazsa olmazlarından olan engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, yaşamlarını ömür boyu huzurlu ve sağlık içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum. Bugün belki bizler hayatlarımızı engelsiz bir şekilde yaşıyoruz fakat şunu asla ama asla unutmamalıyız ki; bizlerde bir gün engelli bir birey olabiliriz. Bu yüzden yaşamımızı sürdürdüğümüz her mekânı engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabilecekleri yerler haline getirmeli ve kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koymayı hiçbir zaman ihmal etmememiz gerekmekte.’’ ifadelerini kullanarak devam etti.

AK PARTİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN TEMİNATIDIR

‘İki günü birbirine eşit olan bir Müslüman, ziyandadır.’ anlayışı ile her zaman yapılan hizmetlerin üzerine bir yenisini eklemek için sürekli çalıştıklarını ifade eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, ‘’ Güçlü ülkeler ancak ve ancak güçlü toplumlara sahip olarak var olurlar. Güçlü bir toplumun özü ise birbirine kenetlenmiş ve ortak değerler sayesinde hoşgörü ile hayatlarını sürdüren insanlardır. Bu anlayış çerçevesindebizler her zaman kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koymalı ve yeri geldiğinde de onların eksik yanlarını bizlerin tamamlaması gerektiğini düşünüyorum. Ak Parti iktidarı olarak 2005 yılında 5378 sayılı ilk Engelliler Kanunu’nu çıkarak engelli dostlarımızın yaşamını kolaylaştırmaya çalıştık. Engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek farklı bakanlıklar bünyesinde sayamayacağımız birçok çalışmaya imza attık. Bu çalışmalardan bazılarından söz etmek gerekirse:

AK Parti olarak;

-2010 yılında Anayasanın 10’uncu maddesinde yaptığımız değişiklikle engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde güvence kazandı.

-2013 yılında tüm mevzuatlarda “sakat”, “özürlü”, “çürük” ibarelerinin “engelli” ibaresiyle değiştirilmesi sağlandık.

– Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyecek derecede ağır engeli bulunan kişilere, bakım ve bakım destek hizmetleri 2005 yılından bu yana etkin bir şekilde sürdürüyoruz.

-Şubat 2017 tarihi itibariyle 485.239 engelli vatandaşımızın evde bakım desteğinden yararlanmasını sağladık.

-2002 yılında 30 engelliye bir bakım elemanı düşerken, şimdi ise 6 engelliye 1 bakım elemanının düşmesini sağladık.

-2002 yılında 21 Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 1.843 engellimize hizmet verilirken, Şubat 2017 itibariyle 94 yatılı 6 gündüzlü olmak üzere toplam 100 merkezde 6.682 engellimize yatılı hizmet sunulmasını sağladık.

 

-2014 yılında mevzuat değişikliği ile özel sektörde engelli istihdamının arttırılmasının teşvik edilmesi için yükümlü olmadığı halde engelli çalıştıran işverenler ve kota fazlası engelli çalıştıran işverenler için sigorta primi destek miktarının %50’den %100’e arttırılması sağlandık.

– Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı uygulaması öncesi 2011 yılında 20.829 olan engelli memur sayısı, uygulama sonrasında bugün itibariyle iki kattan fazla artarak 52 bin 236’a ulaştı ve bu sayıya ek olarak 2018 yılında 5000 engelli memur atamasını yapacağız.

– Girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere, uygun görülmeleri durumunda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmesini sağladık.

– Özel eğitimden faydalanmak için gereken %40 engel oranını %20’ye düşürülerek yaş sınırı kaldırılmasını sağladık.

– Erişilebilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesine yönelik Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) hazırlandı. Bu kapsamda 6.657.000 TL kaynak ayrılmasını sağladık. Bu yüzden AK Parti olarak bizler, engelli vatandaşlarımızın teminatı haline geldik diyebiliriz.’dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.