DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AŞEVİ EVLERE AŞ İLE SEVGİ DAĞITIYOR

AŞEVİ EVLERE AŞ İLE SEVGİ DAĞITIYOR

Başiskele’de, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olan Yeniköy Merkez Mahallesinde yer alan Halil İbrahim Sofrası Aşevinden yemek dağıtımı sürüyor.

Yılın 12 ayında süren bu hizmetten belediye tarafından tespit edilen yaklaşık 37 aile yaklaşık 80 kişi yararlanıyor. Halil İbrahim Sofrası, tatil günlerinde ve bayramlar dahil olmak üzere her gün 2 öğünlük sıcak yemeği ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerinin kapılarına kadar götürüyor. Bu aileler yapılan tespitler sonrasında kimsesiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlar olarak seçiliyor ve yardım tespit komisyonunun kararı ile yemek dağıtımına başlanıyor.

Cenazesi olan ailelerin isteklerine göre taziye yemekleri de aşevinde yapılarak dağıtımları yapılıyor. Başiskele Belediyesi ile hayırsever vatandaşların katkıları ve bağışları ile temin edilen gıda maddeleri sağlıklı uygun koşullarda depolanıp saklanıyor. Aşevinde usta aşçılar tarafından pişirilen yemekler sefer tasları ile belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.