DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞKAN ÜZÜLMEZ MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ´Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN ÜZÜLMEZ MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ´Nİ ZİYARET ETTİ
24.12.2017
896
A+
A-

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Üzülmez “Mazlumların derdiyle dertlendiğiniz zaman dünya lideri oluyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Fatih Şenocak ile Okul Aile Birliği Başkanı Şener İnce’nin ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Mazlumun derdiyle dertlendiğiniz zaman dünyanın lideri oluyorsunuz” dedi. Belediye Başkanı Üzülmez’in ziyaretinde konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Şener İnce “Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez, İzmit Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde bizlere büyük destek verdi. Kendisi bizlere her zaman abilik yapmıştır. Kartepe’de özellikle gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla gönüllerimize taht kurmuştur. Belediye başkanı olmasının ötesinde bizimle dertlenebilen, bizi anlayan bir yapısı vardır. Kendisi okulumuzu ziyaret etmesi ile bizleri şereflendirmiştir. Bu kadar işinin yoğunluğu arasında bizlere zaman ayırması, bizlere verdiği değeri göstermektedir” dedi.

DERTLENDİĞİNİZ ZAMAN DÜNYA LİDERİ OLUYORSUNUZ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise “Bizleri en çok mutlu eden olay gençlerle bir arada olmaktır. Geleceğimiz sizlersiniz. Bu klasik cümleden öte sizlerin bilgili yetişmesi çok önemlidir. Sadece bu günü düşünerek çalışırsak hiçbir anlam ifade etmez. Müslüman coğrafyasında yaşanan kargaşa hepinizin malumudur. Dertlendiğiniz zaman dünya lideri oluyorsunuz. Cumhurbaşkanımız en büyük gücümüz ve en güzel örneğimiz. Bizler bütün çalışmalarımızı kendisinden aldığımız feyz ile yapmaktayız” açıklamasında bulundu.

ÜLKEMİZE ÖRNEK OLDUK

“Belediye başkanlığım sürecinde, rutin belediyecilik çalışmalarını proje olarak dile getirmedim” diyen Belediye Başkanı Üzülmez “Kartepe yeni bir ilçedir. Çok fazla sosyal olanakları bulunmuyor. Belde kültürü sonrasında ilçe olmaya çalışıyoruz. Bizler önceliğimiz çocuklar, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız olacağını söylemiştik. Ortaya koyduğumuz projeler ile Türkiye’ye örnek olduk. Ülkemize örnek olan Alo Evlat Projesi bizler için çok önemlidir. Sizler burada manevi iklimde yetişirken bu imkanları bulamayan gençlerimiz de vardır. Bu iklimden uzak kaldığımızda örf, adet ve geleneklerde unutuluyor” ifadelerini kullandı.

ÖRF VE ADETLERE SAHİP ÇIKMAK

Her geçen gün örf ve adetlerimizden uzaklaşıyoruz diyen Başkan Üzülmez “Unutulmuş Değerler Festivali yaparak atalarımızın yaşadıklarını gençlerimize iletiyoruz. Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde bu yıl ilk defa festivalimizi taşıdık. Alo Evlat Projemiz ile de Kartepemizde yaşayan bakıma muhtaç büyüklerimize, ihtiyaç sahiplerine evlatlık yapıyoruz. Bütün hizmetler evlat sıcaklığı ile yapılmaktadır. Örnek olmaya gayret ediyoruz. Sizlerin başarılarını dinledikten sonra sizler adına çok mutlu oldum. Allah yolunuzu açık etsin. Bizlere düşen sorumluluğu yerine getirmenin gerekliliğine inanıyoruz. Aynı zamanda milli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy okulunda eğitim alıyorsunuz. Bu vesile ile milli şairimiz doğum gününde, rahmet ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.

SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ

“Bugünün sanal ve yalan dünyasında, telefon tuşu ile bilgisayar klavyesi arasında sıkışmış bir nesil var” diyen Başkan Üzülmez “Türkiye kurtuluş mücadelesine ihtiyaç duyması durumunda ne yapar diye düşünürken, 15 Temmuz’da bunun doğru olmadığını gördüm. Bu gençler sokağa çıkmaz kaçar diye düşünüyordum. Ama beni yanılttılar. Beni yanılttıkları için teşekkür ediyorum. Ben 1964 doğumluyum. 70’li yılları çok iyi biliyorum. O zamanlar bu şekilde okullara gitmek imkansızdı. O zamanın iktidarı çok farklıydı. Camii hocasından Kur’an-ı Kerim dersi alırdık. Bir ıslık gelirdi jandarma geliyor. 50 sene geçti halen daha unutmadım. Yaptığımız tek şey Kur’an-ı Kerim öğrenmekti. O dönemde kahramanlar-hain, hainlerin-kahraman olarak öğretildiği bir dönemdi. Zor bir dönem ve tarih okuduk. Sizler şanslısınız, sizler için dertlenenler vardır” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.