DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Birlikspor 15 dakikada mağlup oldu: 2-0

Birlikspor 15 dakikada  mağlup oldu: 2-0

 Tuzla deplasmanında oyuna iyi başlayamayan 2.lig temsilcimiz Kocaeli Birlikspor ilk 15 dakikada yediği 2 golle mağlup oldu. Puan farkını düşürmek isteyen temsilcimiz arayı 3 puan daha açtı

YİNE ERKEN GOL YEDİK

Temsilcimiz Kocaeli Birlikspor TFF 2.Lig Kırmızı Grup 16.Hafta karşılaşmasında Tuzlaspor’a konuk oldu. Tuzla Belediye Sahası’nda sağanak yağış altında oynanan karşılaşmaya iyi başlayamayan Kırmızı-Beyazlılar rakibin baskısına uzun süre direnemedi. Ev sahibi takımın sağ kanattan geliştirdiği atakta Ferhat’ın ortasıyla 6 pas üzerinde kafayla buluşan Hacı Mustafa’nın golüne engel olamayan Birlikspor maçın 10’uncu dakikasında 1-0 geriye düştü.

AYNI NOKTADAN GELDİ

Oyun kurmakta zorlanan ve rakip ceza sahasında inmekte güçlük yaşayan Kocaeli Birlikspor ilk golün şokunu üzerinden atamadan bu kez ikinci golü filelerinde gördü. Korner çizgisine yaklaşık 6 metre mesafeden Lider’in taç atışıyla başlayan organizasyonda Birlikspor’lu Mehmet Mustafa’nın baskısı altındaki Sadık topu Lider’e iade etti. Tekrar topla buluşan Lider uzun oynadı ve ceza sahası içine topu ortaladı. Bertuğ’un kafayla dokunamadığı topu Berat Ali tamamladı ve farkı 2’ye çıkardı.

İKİNCİ YARI BASKILIYDIK

İkinci golden sonra toparlanmaya çalışan Kırmızı-Beyazlılar’da oyunun 20.dakikasında zorunlu oyuncu değişikliği yapıldı. 2 haftadır tedavisi süren ve ilk on birde başlayan Emrecan Yıldızhan yerde kalınca yerine Senih Sergen Şenses oyuna alındı. İlk yarının kalan dakikalarında dirençli oyun sergileyen temsilcimiz soyunma odasına 2-0 mağlup girdi. İkinci yarıda ise daha istekli ve mücadeleci Birlikspor sahadaydı. Üst üste rakip alanda pozisyonlara giren temsilcimiz istediği sonuca ikinci 45 dakikalık sürede de ulaşamadı. Karşılaşma 2-0’lık skorla tamamlandı.

 

TUZLASPOR 2-0 KOCAELİ BİRLİKSPOR

TARİH: 10.12.2017, Pazar

SAAT : 13.30

YER: Tuzla Belediye Sahası

HAKEMLER: Veli Karakaya (Uşak), Çağlar Mehmet Uludağ (Ankara), İlker Ayten (Malatya)

 KADROLAR

TUZLASPOR: Emrah Tuncel, Ferhat Çoban, Bülent Uzun, Gökcan Kaya, Sadık Baş (Dk.87 Onur Paksoy), Bertuğ Bayar, Hacı Mustafa Karabulut (Dk.92 Kaan Aşnaz), Emre Keleşoğlu, Osman Fırat, Lider Koç, Berat AliGenç

KOCAELİ BİRLİKSPOR: Onur Behiç Özalgan, Emirhan Subaş, Muhammet Özkal, Raif Uzuner, Melih İnan, Semih Üstün, Berat Aydın, Kemal Kazan, Emrecan Yıldızhan (Dk.20 Senih Sergen Şenses), Batuhan Boyoğlu (Dk.54 Yahya Kemal Baki), Mehmet Mustafa Yıldızaç.

 GOLLER: Dk.10 Hacı Mustafa Karabulut, Dk.15 Berat Ali Genç (Tuzlaspor)

SARI KARTLAR: Dk.14 Semih Üstün (Kocaeli Birlikspor), Dk.83 Gökcan Kaya, Dk.90+4 Emrah Tuncel (Tuzlaspor)

 

“Pozisyon bulduk ama

DEĞERLENDİREMEDİK”

 Savunma hatalarından dolayı ilk 15 dakikada 2-0 geriye düştüğümüzü belirten teknik direktör Bülent Baturman, “ikinci yarı dikine oynadık, adam eksilttik ve pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Haftaya Bodrum’u yenmek zorundayız” dedi

 SAVUNMA HATALARI

2-0 mağlup biten Tuzlaspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Bülent Baturman, “Maçın zor olacağını biliyorduk. Neticesinde bizim birkaç puan üzerimizde olan takımdı. Oyuna çok kötü başladık. Geçen hafta yaşadığımızın kopyasını yaşadık. İlk 15 dakikada savunma hatalarından dolayı 2-0 mağlup duruma düştük. Ondan sonra biraz toparladık.

 SON 20-25 DAKİKADA

Mağlup duruma düştükten sonra dikine oynama düşüncesinde hareket etmeye başladık, adam eksilttik, pozisyonlar yakalamaya başladık. Özellikle ikinci yarıda; son 20-25 dakikalık sürede rakibin skoru koruma düşüncesi ve yorgunluktan kaynaklanan etkisizliği bizi oyun içinde daha etkili hale getirdi.

 DEĞERLENDİREMEDİK

Girdiğiniz pozisyonları az da olsa değerlendiremiyorsanız tabii ki skor haliyle aleyhte sonuçlanıyor. Özellikle ikinci yarı başında gol bulursak ilerleyen sürede onların yorgunluklarından kaynaklanan eksiklikler bizi daha farklı bir duruma sokacaktı. Ama girdiğimiz pozisyonları net olmasa da değerlendiremedik” dedi.

 YENMEK ZORUNDAYIZ

Diğer maç sonuçları ve sonraki süreçle ilgili ise teknik patron Bülent Baturman şu sözleri kaydetti: “Bu hafta diğer rakiplerimiz galip gelmiş. En yakın rakibimizle olan puan farkı 5’ten 8’e yükseldi. Haftaya içerde Bodrum ile oynayacağız. Bodrum’u içerde yenmekten başka alternatifimiz yok. Ki; puan farkını yeniden 5‘e indirebilelim. Sonraki süreçte; devre arası bizim için olumlu geçtiği takdirde ikinci yarıya daha sağlıklı hazırlanırız.

 TRANSFER TEMENNİSİ

İnşallah transferimiz de açılır. Rakip takımda genç oyuncular vardı ama 5-6 tane de tecrübeli oyuncuları vardı. Tecrübeli oyuncuların sahada yaptığı her şey aklını da ortaya koyarak gerçekleşiyor. Bizde bir acelecilik, panik hali söz konusu. Oyunu hep yüzde 70-80 arasında tempoyla oynamaya çalışıyoruz. Tempo yeri gelecek yüzde 20-30’lara kadar düşecek. Bir de skor olarak geri düştüğümüz zaman panik biraz daha çoğalıyor. Net olan bir tek şey var; haftaya Bodrum’u yenmek zorundayız. Eksiklerimizi gidermeye çalışacak ve çalışmaya devam edeceğiz”.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.