DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehir’den doğal çim sahasına özel bakım

Büyükşehir’den doğal çim sahasına özel bakım

Kocaeli’nin gözde sahası yapılan çalışma ile adeta yeniden hayat buldu

Kocaeli’nin hemen hemen her köşesinde bir spor tesisi bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halka ait olan bu alanlara adeta gözü gibi bakıyor. Özellikle futbol kulüplerinin maçlardaki bir numaralı tercihi olan ve Vinsan Tesisleri’nde bulunan doğal çim sahası da bu kapsamda gereken ilgiyi görüyor. Doğal çim sahasını yakın markajına alan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu sahada yenileme çalışması gerçekleştirdi. Çalışma çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün belirlediği teknik standartlarda olan sahanın bu durumu güçlendirildi.

NELER YAPILDI?

Çalışma kapsamında sahanın çimleri söküldü. Direnaj ve sulama sistemi yenilenen sahanın alt yapısı kuvvetlendirildi. Sahanın üzerindeki fazla suyu çeken ve göletlerin oluşmasını engelleyen drenaj sistemi yenilendi. Drenaj boruları döşenen kanalların üzerine 20 cm 7-15 dere çakılı döküldü. Bunun üzerine de 10cm, 0.7 filtre kumu döküldü. Kum ve ponza karıştırılarak saha kotları genişletildi. Bu işlemlerin ardından çimlerin köklenmesi için 60 günlük bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu sürenin ardından Vinsan Doğal Çim Sahası yeniden Kocaeli futbolunun hizmetine girecek.

TESİSLER FUTBOL KULÜPLERİNİN GÖZDESİ

Büyükşehir Belediyesi Vinsan’daki doğal çim sahasının yanı sıra kentin birçok yerinde bulunan futbol tesislerine de büyük önem veriyor. Zira bu tesisler, Kocaeli’ndeki futbol takımları açısından büyük önem taşıyor. Kulüpler, sezon içindeki maçlarını; İzmit, Gebze, Körfez ve Başiskele, Kartepe ve Dilovası ilçelerinde bulunan sentetik ve doğal çim futbol tesislerinde oynuyor. Sezon içinde bu sahalarda haftada 40 ile 60 futbol müsabakası oynanıyor. Bu kapsamda 120 takım Büyükşehir tesislerden yararlanıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.