DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cami Projesi İçin Temel Atma Töreni

Cami Projesi İçin Temel Atma Töreni

Derince genelinde önemli projeleri bir bir hayata geçiren Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Yenikent Mahallesi’nde vatandaşların ibadet ihtiyaçlarına cevap verecek Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin inşası için düğmeye bastı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki alanda inşa çalışmaları başlayan proje için temel atma töreni düzenlendi. Gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Derince’de Projeler Bir Bir Hizmete Sunuluyor

İlçe genelinde yapılan projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “1071 Anadolu Kültür Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kültür Merkezi Kafe ve Restaurant, mahallelerimizi kuzeyden birbirine bağlayan 20 Metrelik Alternatif Çevre Yolu ve Viyadükler, İshakçılar Er Meydanı, İshakçılar Spor Kompleksi, İshakçılar Kültür Merkezi, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı, Yenikent Kapalı Pazar, Yenikent Araptepe Mevkii Kentsel Dönüşüm Projesi ve Hoca Ahmet Yesevi Camii projelerimizi vatandaşlarımız için inşa etmeye devam ediyoruz. Bu saydığımız projelerimizden birçoğunu hizmete sunduk. Camimiz ile birlikte ilçemizde önemli projeleri de hizmete sunmayı sürdürüyoruz. Bunların yanında ilçemizde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve İSU Genel Müdürlüğümüz ile birlikte altyapı ve üstyapının yenilenmesi noktasında 200 milyonluk dev bir yatırım gerçekleştiriyoruz” dedi.

2 Bin Kişi Aynı Anda İbadet Edebilecek

Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceğini belirten Başkan Bulut, “Allah’ın izniyle Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Derince’miz için hayırlı olsun. Yenikent Mahallemizin nüfusu gün geçtikçe artıyor. Artan nüfusla birlikte ibadethane ihtiyaçlarının karşılanması için bu projemizi hayata geçirdik. Mahallemizin en güzel noktalarından birini seçerek çalışmalarımıza başladık. Camimiz 3 bin 500 metrekarelik alana sahip. Temelini attığımız alan 2 bin 717 metrekare. Toplam inşaat alanımız ise 7 bin 200 metrekare. Hoca Ahmet Yesevi Camii projemizin hizmete girmesiyle birlikte burada 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanına sahip olacak. ” dedi.

Yılmaz’dan Başkan Bulut’a Hizmet Teşekkürü

Derince’de hizmete sunulan ve çalışmaları devam eden projeler için Başkan Bulut’a teşekkür eden İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, “Derince’miz yatırımlar kenti. İlçemizde hizmete sunulan ve çalışmaları devam eden projeler için başta Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizin gerçekleştirdiği önemli yatırımların yanında ilçemizde Kocaeli Valiliği’miz kanalıyla beş yeni okul daha inşa ediyoruz. Genelde hükümetimiz yerelde belediyelerimiz hayatın her alanında vatandaşlarımız için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Bulut Derince’nin Çehresini Değiştiriyor

Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yaptığı hizmetlerle Derince’nin çehresini değiştirmeye devam ettiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bugün yine Derince Belediyemizin öncülüğünde hayırlı bir hizmetin temel atma törenindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında el birliğiyle güç birliğiyle hareket ediyoruz. Başkanımız Ali Haydar Bulut’un da ifade ettiği gibi sadece Derince’mizde 200 milyonluk altyapı ve üstyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. Derince Belediye Başkanımız da yaptığı hizmetlerle ilçemizin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Yenikent Mahallemiz gerçek anlamla hızlı gelişen bir bölge. Burada doğan ihtiyaç doğrultusunda Derince Belediye Başkanımız bu projeyi hayata geçiriyor. Çalışmanın ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.