DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Duyar’dan devlet yetkililerine teşekkür

Duyar’dan devlet yetkililerine teşekkür

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından BM Genel Kurulu’ndan hükümet ve devlet yetkililerinin çabaları sonucu bu karara veto çıkmamasını sağladıkları için Serhat Duyar, hükümet ve devlet yetkililerine teşekkür etti

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump’ın ben yaptım odluya getirir gibi üç semavi dinin merkezi Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ve büyükelçiliğin Kudüs’e taşınacağını açıklamasının ardından dünyanın büyük kısmından olumsuz tepkiler yükselmişti. Çeşitli protestolar düzenlenmiş, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitinge Kocaeli Alperen Ocakları’da katılarak Trump’ın almış olduğu kararı protesto etmişti. Önceki gün Birleşmiş Milletler (BM) genel kurulunda da Trump’ın açıklaması oylanmıştı. Hükümet ve devlet yetkilileri genel kurulda olumsuz oy çıkması için çaba göstermişti. Önceki gün yapılan oylamada olumsuz bir karar çıkması için çaba harcayan hükümet ve devlet yetkililerine bir tebrik de BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar’dan geldi.

Biz hep birlikte güzeliz

Kudüs’ün Müslümanlar için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden ve cadı kazanı gibi kaynayan Ortadoğu’da yeni bir kargaşa ve kaosun fitilini ateşleyecek olan bir karara Türk milleti olarak gösterilen tepkiden, hükümet ve devlet yetkililerinin çabaları sonucu BM genel kurulundan 128 ret oyu çıkmasının en doğru karar olduğunu vurgulayan Duyar, “Bizler BBP’liler olarak demiştik ki ‘Hep birlikte ne güzelsin Türkiyem’. Gerçekten de Kudüs kararı açıklanmasının ardından siyasi görüş, ık, mezhep ayırmadan tepkimizi ortaya koyduk. Ve önceki gün gerçekleşen BM genel kurulundan da şükürler olsun ki tepkimizi doğrulayan bir karar çıktı. Bu kararın çıkmasında emeği geçen hükümet ve devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Siyonistlere ve Trump’a dur dediler

Bugüne kadar hükümetin yaptığı yanlışların karşısında oldukları gibi doğruların yanında olduklarının altını çizen Serhat Duyar, “Hükümet ve devlet yetkililerimiz kısa sürede ortak bir karar çıkması için gece gündüz çalıştılar ve onların sayesinde dünya bir anlamda Siyonistlere, Trump’a dur artık dedi. 128 ülke tüm baskılara ve tehditlere rağmen bunu cesurca söyleyebildi. Bu süreçte kararlı duruşunu; önce İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da toplayarak daha sonra da konuyu BM genel kuruluna taşıyarak bu sonucun çıkmasında önemli katkı sağlayan sayın Cumhurbaşkanı’na, Dışişleri Bakanı’na, devletimizin yetkililerine ve emeği geçen tüm ülke temsilcilerine müteşekkiriz” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.