DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“EN AZ %5’İN ÜSTÜNDE ZAM BEKLİYORUZ”

“EN AZ %5’İN ÜSTÜNDE ZAM BEKLİYORUZ”

TÜED Başkanı Kılıç 2018 maaş zamları hakkında düşüncelerini dile getirdi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, 9 milyon emeklinin merakla beklediği 2018 yılı emekli maaşı zammı öncesi düşüncelerini dile getirdi. Başkan Kılıç,  2018 Ocak Ayı zammı olarak en az %5’in üstünde zam beklediklerini dile getirdi.

Maaş zamlarının yanında seyyanen zammı bekleniyor

Türkiye’de bulunan 9 milyon emekli merakla 2018 yılı zam oranını bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç emeklilerin beklediği zam oranı ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Kılıç yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yapılan son zamlar ile birlikte 1 Temmuz ile 1 Aralık arasında gelen enflasyon 4.98 olarak belirlendi. Aralık ayıda düşük çıkmazsa %5’in üstünde bir zam oranı bekliyoruz. Şu anda asgari ücretten emekli olan bir emeklinin en düşük maaşı 980 Lira. 2008 yılından sonra asgari ücretten emekli olanların maaşları çok düşük olduğu için hükümet bu emeklilere 2015’in Temmuz ayında 100 lira seyyanen zam yaptı. Bu sayede emekli maaşları biraz toparlanmıştı. Ne yazık ki 2016 yılından sonra emekli olanlara bu seyyanen zammı verilmedi. Bu nedenle 2016 yılından sonra emekli olanların maaşları oldukça düşük kaldı. Bizde TÜED olarak bu emekli kardeşlerimize de seyyanen zammı yapılması için uğraşıyoruz. Bizim amacımız 3 Ocak’ta belli olacak olan emekli maaş zamlarının yanında öncelikle 2016 yılından sonra emekli olan kardeşlerimize ve bize ayrıca seyyanen zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.