DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

En Büyük Şeb-i Arus İzmit’te Yapıldı

En Büyük Şeb-i Arus İzmit’te Yapıldı

Hz. Mevlana’nın 744. vuslat yılı nedeniyle en büyük Şeb-i Arus gösterisi İzmit’te düzenlendi.

İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği ortaklığındaki etkinlik Yahyakaptan Mahallesi’ndeki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapıldı. 100 semazen ve 100 sazendenin sema gösterisiyle ney dinletisini binlerce kişi takip etti. Şeb-i Arus öncesi öğrenciler arasında düzenlenen ‘Mevlana ve vatan sevgisi’ konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verildi. Mehteran takımının gösterileri de geceye ayrı bir renk kattı.

Yoğun Katılım

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Tasavvuf Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Özer Yılgın, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, oda başkanlarıyla binlerce vatandaş katıldı. Gösteriyi Gagavuzya’dan gelen belediye başkanlarıyla Mekodonya ve Kosova’dan da gelen misafirlerde takip etti.

Marka Belediye

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede konuşan Tasavvuf Vakfı İl Temsilcisi Özer Yılgın, “en büyük Şeb-i Arus programını düzenliyoruz. Mevlevi ve semayı gönül kazanmak olarak görüyoruz. Bu kutlu yola gönül verdik ve İzmit Belediyemiz de bizlere her zaman destek verdi. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve ekibine destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da yaptığı konuşmada “İzmit Belediyesi olarak Şeb-i Arus programımızın 8.sini gerçekleştiriyoruz. İzmit Belediyesi yaptığı projeler ve uyguladığı sosyal çalışmalarla Türkiye’de marka olmuş bir belediyedir. Her zaman karşınıza başı dik alnı açık çıkıyoruz. Zamanımızı iyi kullanıyoruz, kuruşunuzu ziyan etmiyoruz. Bunları yaparken bir yandan tarihimizden, atalarımızdan gelen inanç değerlerimizi yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini aşmaya çalışıyoruz.

Emaneti Yerde Bırakmayacağız

Ne değerlerimizden, gelenek göreneklerimizden vazgeçiyoruz ne de o batıdan geri kalmamak için çalışıyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti o hedefleri yakalayıp geçecektir. Bosnalı, Kosovalı, Arakan, Suriye, Irak ve Afrika gibi birçok bölgedeki gönül coğrafyamızdaki insanlar için yapıyoruz ve yapmak zorundayız. Bize verilen emaneti yerde bırakmamak için çalışıyoruz.

Bizimkisi Özde Sevgi

Buradan batıya sesleniyorum; İnsan hakları dediğiniz, demokrasi dediğiniz şeyleri dinimizden, Peygamber Efendimizden, ondan sonra gelen önderlerimizden beri zaten yapıyoruz. Bizi görmek isteyen Mevlana’ya baksın. Sizinki sözde, bizimkisi özde sevgidir. Bizim sevgimiz dünyadaki herkesedir. Bizim sevgimiz yaratılanı yaratandan ötürü anlayışıyladır. Bu birlik, beraberliğimiz ve sevgimiz daha da artsın. Allah bugünkü yapılacak duaları ve dilekleri kabul buyursun” şeklinde konuştu.

 Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın doyumsuz sohbetinin ardından 100 semazen ile 100 sazendenin gösterisi yapıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.