DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GENÇLER SİYASETTE DAHA ETKİN OLMALI

GENÇLER SİYASETTE DAHA ETKİN OLMALI
20.12.2017
1.157
A+
A-

ADD Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Uz,

GENÇLER SİYASETTE DAHA ETKİN OLMALI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Uz ile yaptığımız röportajımızda, gençlerin siyasete bakış açılarını, ülkemizdeki gençlerin durumlarını, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gençlere yönelik faaliyetlerini ele aldık. Başkan Uz, sorularımızı içtenlikle cevaplarken, ülkemizde gençlerin daha etkin yerlerde görev almaları gerektiğini belirtti.

Umutcan Uz kimdir?

Merhaba ben Umutcan Uz. 13 Ekim 1995 doğumluyum. Annem PTT Müdürlüğünden emekli babamda esnaftır. İlkokulu İzmitte lise eğitimimi Gölcükte geçirdim. Kocaeli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği mezunuyum. Siyasete 18 yaşında Sayın İsmet İşeri ve Sayın Murat Uzuner ile görüşme yaptıktan sonra girdim. CHP Gölcük Gençlik Kollarında çeşitli görevleri üstlenip mücadele verdim. Murat Uzuner’in görev süresinin sona ermesiyle birlikte partisel anlamda bu yolculuğa son verdim.

Arkadaşlarımla birlikte Atatürkçü Düşünceyi harekete geçirmenin planlarını yaptıktan sonra yapılan seçimle önceki yönetimin desteğini alarak ADD bayrağını teslim aldık. Hedefimiz Gölcükte Atatürkçü Düşünceyi örgütlemek,anlatmak ve hep beraber mücadele etmekti.

Bugün ülkemizde Gençlerin siyasete bakış açısı nedir?

Gençler olarak siyasete bakış açımız siyasetin istediğimiz bir düzende olmamasından şikayetçisiyiz. Biz siyasetin halka hizmet aracı olarak kullanılmasından yanayız. Bizleri yönetenler,gelin siyaset yapın diyenlerin bunu birbirine hakaret aracı olarak kullandıklarını görüyoruz. Siyasetin içindeki koltuk sevdalıları hedeflerini bir yere bırakmış kendini düşünüyor. Gençler,ihtiyaç duyduklarında kurtarıcı oluyor. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Türkiye ne %50 oy alan siyasal iktidara oy verenlerden ne de diğer oy veren kesimden oluşuyor. Öncelikle bunu bilmemiz gerekir. Kime oy verirsek verelim bu ülke beraber bir bütündür. Nedir bu ayrımcılık sevgisi?

Ülkemizde gençler neden siyasette yer almayı tercih etmiyor?

Ülke olarak aslında gençliğin siyasetin içinde yer almamasının temel nedeni kendinde bir gelecek görememesidir. Ülkeyi bir tek ben mi kurtaracağım düşüncesini taşıyarak vazgeçiyor. 2013 yılında “Türkiye de Gençlerin Katılımı” araştırmasına göre gençlerin %76.5’i hiçbir siyasi parti ve gençlik kollarına üye olmadığını dile getirmiştir. Bu konuyla ilgili neden sorulduğunda %30 ilgisizlik cevabı vermişlerdir. En temel sorunumuzda bu bizim. Yukarıdakiler birbirine hakaret edip günü kurtarırken,altında mücadele veren gençliğin birlik olmasını bekliyorlar. Ben bu ülkeyi nasıl ileriye götürürüm diye düşünen yok. Cebimi nasıl doldururum,kimin yanında durup bir koltuğa otururum derdinde olan siyaset gençliği uzaklaştırıyor.

ADD sizde neyi ifade ediyor?

Şubemin kapısından girdiğim her gün siyasete giren ilk gün gibi heyecanlanıyorum. Derneğimizin temelini atanların emekleri,fedakarlıkları ve hain saldırılar sonucu aramızdan ayrıldıkları zaman geliyor önümüze. Mücadeleyi,fedakarlığı,vazgeçmemeyi,topluma yararlı projeler üretmeyi,hizmet etmeyi ifade ediyor. Şube Gençliği olarak biz toplumumuzun sorunlarıyla ilgilenmeyi seviyoruz. Toplumun her kesimi neredeyse borç batağında sanayici üretemiyor,esnaf kazanamıyor,emekli hak ettiği parayı alamıyor. Öğretmen atanamıyor,işçiden fedakarlık bekleniyor. Öğrenci eğitim sistemsizliğiyle boğuşup bir gelecek hayali kuruyor.

Hedeflerin neler?

Öncelikle Atatürkçü Düşünce Derneğinde olmaktan çok mutluyum.Bugün ulaştığım nokta arkadaşlarımın bana omuz vermesinden kaynaklı. Siyasetten kopmayacağım halkımızın sorunlarını her ortamda dile getireceğim. Arkadaşlarımla birlikte bu yolculuğu nerede sürdürebileceksem orada olacağım. Bu dernek içinde her görev bizim onurumuzdur. Hiçbir görüşü ayırmıyorum.Her görüşten insanla oturuyorum. Hedefim de belirlediğim çizgiden uzaklaşmayarak ülkeme faydalı projelerin içinde yer alıp ileriye gitmesinde mücadelenin içinde kalmak. Yanlışları dile getirmek,doğruları söylemek.

Ankara’da derneğimiz bir gençliğin temellerini atıyor. Bunun ilk toplantısı yapıldı. Kurulan gençlik kurulunda Sefa arkadaşım kurul başkanlığına geldi. Ekip olarak görev süremiz kısıtlı. Haziran ayında Büyük kurultayımız olacak. Biz haziran ayına kadar yapabildiğimiz en iyi şeyleri yapacağız. 23 Aralıkta Menemende Kubilay anmamız olacak. Bizim için en onurlu şey ADD üyesi olup bu düşünceyi anlatmanın,örgütlenmenin görevidir.

Ankara’da birlikte görev aldığım diğer arkadaşlarımla birlikte bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum.

Ülkemizin gelecekteki yerini nasıl görüyorsun?

Umutsuzluğa kapılmıyorum bize umutsuzluğu değil mücadeleyi öğretti Gazi Mustafa Kemal. Ancak bugün bir büyümeden bahsediliyor merak ediyorum bu kadar büyüme gerçekleşmişken toplum neden yerinde sayıyor? Kendi maaşlarında zam görüşmesi yapılırken 550 insanın oyu neden halkın zam görüşmelerinde ayrışıp fedakarlık bekleniyor? İnsanları kandırmayalım. Üreten bir çiftçi,üretim yapan bir sanayici ve yerli sermayeyi harekete geçirerek gelecekte daha iyi bir konumda olabiliriz. İçerden ve dışarıdan saldırılar altındayız ancak bunun sebebi de bellidir. Geçmişte kardeş devletlerimiz bugün düşmanlarımız oldu. Bir karar verelim düşmansa düşmanımız,dostumuzsa dostumuz olarak kalsın. Ticari anlaşmalar yapıp,milyon dolarları kasamıza koyan ülkeleri toplumun önüne atmak inandırıcılığı yitiriyor. Gelecekte kendi ekonomisi ve gücüyle söz sahibi olan,halkının refah seviyesini artıran bir dönem görmeyi hayal ediyorum.

Gölcük’te gençler mutlu mu?

Hayır gölcükte gençler mutsuz. Sinemaya gitmek istesek İzmit’e sürükleniyoruz. Neden bu konuda Sayın belediye başkanımız adım atmıyor. Neden bu ilçenin sorunlarını dile getiren gençliği belediye meclis salonunda misafir edip sorunları dinlemiyor. Hepimiz bu ilçenin daha iyi olmasını istiyoruz ancak biz bunu söylediğimiz zaman farklı gözle bakılıyoruz. Gölcük’te bir AVM yatırımı olamaz mı? Neyi eksik bu ilçenin? Sahil canlandırılıp daha renkli bir alan yaratılabilir. Vatandaşını neden İzmit’e kaptırıyor belediyemiz merak ediyorum.

Son olarak şubemiz hakkında bilgi vereyim.İsmet başkanımız ve yönetimimiz her zaman bizlerin yanında oluyor. Her hafta yaptığımız toplantılarda verimli zaman geçiriyoruz. Sokağa çıktığımızda insanların düşünceleri bizleri mutlu ediyor. ADD Gölcük Şubesi olarak resim ve örgü kurslarımızla bu dönem etkinlikler yapıyoruz. Türk Halk Müziği koromuzda çalışmalarını sürdürüyor. Her dalda mücadele ediyoruz. Ne sanattan kopacağız ne de bu şehri sanatsız bırakacağız

Bu süreçte hayata geçirdiğiniz çalışmalarınız oldu mu?

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde 11 okulumuzu ve burada görev yapan 350 Öğretmeni ziyaret ettik. Kendilerine hazırladığımız mektubu takdim ederek, fikir alışverişinde bulunduk. Öğretmenlerimiz yaptığımız ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ettiler. Öğretmenlerimiz hakettiği statüde değiller. Bu açık ve net gözüküyor.

Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmenlere verdiği değer ve bu noktada uyguladığı politikalar örnek olmalı, uygulayama acilen konmalıdır. Siyasal İktidar cezaevlerinin bile reklamını yaparken, neden atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözme yoluna gitmiyorlar. Bu ülkenin kalkınmasına en önemli etken EĞİTİM’dir.  Eğitim konusundaki sistemsizlik kaldırıp, Öğretmenlerimiz hakettiği konuma yeniden yükseltilmelidir.

Bir diğer etkinliğimizde ADD Gölcük Şube Lokali’nde gerçekleştirdiğimiz Şiir Dinletisi oldu. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir sözüyle Büyük Önderimiz Kültür ve Sanata ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Bizde yaptığımız toplantıda bu etkinliği planladık. Hedefimize ulaştığımızı görmek beni sevindirdi ama keşke katılım biraz daha fazla olsaydı.

Gençlerin dernekten beklentileri neler oluyor?

Görüştüğümüz gençlerin bizden bir takım istekleri oluyor. Bu istekler; Satranç takımı kurulması, Gitar Kursu ve gezi etkinlikleri gibi istekler oluyor. Bu istekleri bu süreçte hayata geçirmeye çalışacağız. Katılmak isteyen arkadaşları şubemize bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.