DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Havuz suyu operatörleri KO-MEK’te yetişiyor

Havuz suyu operatörleri KO-MEK’te yetişiyor

KO-MEK açtığı meslek ve sanat eğitimi kursları ile milli istihdama katkı vermeye devam ediyor.

Binlerce vatandaşımıza meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) istihdama yönelik açtığı kurslar ile milli istihdam seferberliğine destek olmaya devam ediyor. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde olan yüzme havuzlarının bakımı için çalışacak operatörlerin de eğitimden geçerek sertifika almaları gerekiyor. Bu alanda gelen isteklere kayıtsız kalmayan KO-MEK il genelinde talepleri toplayarak, ilk etapta 65 kişiye eğitim vererek sertifikalarını verdi. Talep yoğunluğundan oldukça memnun olan KO-MEK yetkilileri şimdilerde 21 kişilik bir kursiyerle yeni bir eğitime başlayamaya hazırlanıyor. Seka Kaynak Atölyesinde açılan ve 48 saat devam eden kurslarda toplamda yılsonuna kadar 86 kişiye eğitim verilecek. Kurslar sonrasında KO-MEK kursiyerleri burada aldığı sertifika ile bu alanda kolaylıkla iş sahibi olabilecekler.

HAVUZ SUYU OPERATÖRLERİNİN BİLMESİ GEREKENLER

KO-MEK Havuz Suyu Operatörlü Usta Öğreticileri tarafından verilen eğitimlerde, bir havuz suyu operatörünün bilmesi gereken; Havuzun mekanik,  elektrik tesisatı ile yapısal özelliklerine hakim, havuz suyu kimyası ile ilgili ölçüm kontrol,  uygulama ve bakım işlerini gerçekleştirmesi ustalıkla öğretiliyor. Havuz Suyu Operatörlüğü Kursu Programının İçeriğinde ise, güvenlik önlemleri, kimyasal kullanımıyla ve depolanmasıyla ilgili tedbirler, elektrik tesisatı ile ilgili tedbirler, yapısal özellikle ilgili tedbirler, yüzme havuzu ve ortak kullanım alanlarında hijyenin sağlanması, filtre temizliği, kış bakımı ve İşletme defteri kullanımı gibi hayati önem taşıyan konular yer alıyor.

 KO-MEK’TE EĞİTİM ALDI KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

Havuz Suyu Operatörlüğü Kursu sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veriliyor.  Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanıyor. Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendiriliyor. Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendiriliyor.  Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alıyor.

İŞ SAHİBİ YAPIYOR

KO-MEK in verdiği bu kurslar kimini iş sahibi yaparken kimi girişimciye de kendi işini kurma imkanı sağlıyor. Bu anlamda KO-MEK Havuz Suyu Operatörlüğü kursunu tamamlayarak geçtiğimiz günlerde kendi işini kuran Mustafa Gönenç, havuz suyu kursiyerlerine örnek oluyor. KO-MEK’te aldığı eğitimler sonucunda kendi işini kurarak hayallerine kavuşan Mustafa Gönenç, açtığı iş yeri sayesinde bu alanda yaşanan işçi ve teknik elaman açığını biraz olsun karşılamış oluyor. KO-MEK sayesinde hayallerine kavuşan Gönenç, açmış olduğu iş yerinde çalıştırdığı elamanlarla hem istihdama katkı sağlıyor hem de hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. İstihdama yönelik açtığı kurslarla adından söz ettiren KO-MEK yeni dönemde de iş hayatına yönelik açmış olduğu kurslarla milli istihdam seferberliğine destek vermeye devam ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.