DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HOBİ BAHÇELERİNDE GÜZELLİKLER YETİŞİYOR

HOBİ BAHÇELERİNDE GÜZELLİKLER YETİŞİYOR
10.12.2017
777
A+
A-

HOBİ BAHÇELERİNDE GÜZELLİKLER YETİŞİYOR

Gölcük Belediyesi Hobi Bahçeleri; Kentleşme süreci ile birlikte giderek topraktan ve doğadan uzaklaşan günümüz insanının en yaygın hayallerinden biri; bahçeli bir eve sahip olabilmek, toprakla uğraşmak, temiz hava solumak ve kendi yetiştirdiği sebzelerden tadabilmek.

Gölcük Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza doğayla ve toprakla iç içe zaman geçirip, ekip-biçerek tarımla da uğraşabilecekleri alanlar yaratılarak, aynı zamanda da stres atabilecekleri bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanmış durumda.

Gölcük Belediyesi tarafından doğaya duyulan özlemi gidermek amacıyla oluşturulan hobi bahçelerinde yoğun emek harcayan ve stres atan Gölcüklüler, bahçelerine domates, biber, patlıcan gibi sebzeleri kendi elleriyle ekip ürünlerini toplamanın keyfini çıkarıyorlar.

Düzenli olarak bahçelerindeki bakımları yapan vatandaşlar kentin betonlaşan yapısından uzaklaşıp doğayla iç içe yaşamanın tadına varıyor. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için oluşturulan hobi bahçelerinde 6 m2’lik ahşap kulübeler yer alıyor.

Hobi bahçelerinden ürünlerini toplayan vatandaşlar, belediyenin sunduğu hizmetten memnuniyeti dile getirerek “Şehrin gürültüsünden betonlaşan yapısından uzakta kendi ellerimizle sebzelerimizi ekme fırsatı yakalıyoruz. Ektiğimiz domatesin, biberin büyüdüğünü görmek bize ayrıca zevk veriyor. Topladığımız doğal ürünleri sofralarımızda tatmanın keyfi ise bambaşka oluyor. Bizlere bunları yaşama imkanı sunan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.