DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“İNANDIĞIMIZ İLKELERDEN TAVİZ VERMEDEN, DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ”

“İNANDIĞIMIZ İLKELERDEN TAVİZ VERMEDEN, DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker 6. Olağan Genel Kurulundan sonra yeni dönemde yapacakları çalışmalar ve izleyecekleri yol hakkında şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker, “Türk Sağlık-Sen Kocaeli şubesi olarak 6. Olağan Genel Kurulumuzu 25.11.2017 tarihinde gerçekleştirdik. Yeni çalışma dönemi için bize yetki veren tüm delege arkadaşlarımıza ve Genel Kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.Delegelerimizin yoğun ilgi ve alakası ile gerçekleştirilen Genel Kurulda birlik ve beraberliğimizin bir kez daha anlamlı bir şekilde pekişmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. Düğün havasında gerçekleşen kongremizde ortaya çıkan birlik, beraberliğe teşkilat mensuplarımız Türk Sağlık – Sen’li olmanın verdiği gurur ve mutluluğa tüm Kocaeli şahit oluştur.Kongremiz sendikamızın kamu oyunda nasıl bir marka haline gelerek örnek bir Sivil toplum kuruluşu olduğunu anlatmaya yeterlidir.

Türk Sağlık Sen olarak sendikal hareketimizi iki temel üzerine kurduk. Türkiye Sevdamız., Ekmek için kavgamız., Diye belirlediğimiz sloganla bu iki ilkeyi net olarak anlatmaktadır. Türkiye sevdamız diyoruz., Çünkü biz vatan olmadan hiçbir şey olmayacağını bilen insanlarız. Milletin ve memleketin sorunlarına ilgisiz kalınarak milli bir STK olunmaz.  Millet ve Memleket meselelerinde taraf olurken veya görüş bildirirken, Vatan haini, Cumhuriyet düşmanı ilan edilmiş kişileri de Malum Sendikalar gibi destekleme gafletine düşmeyiz. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenmekte olan gerek iç ve gerekse de dış mihrakların her geçen gün değişik senaryolarına şahit olmaktayız. Bu odakların karşısında dik duran sağlam bir iradeye ve inanca sahip teşkilatımızın bu amacı muhafaza edilecektir.

Bu yönde sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesi ve dinamik hale gelmeleri yönünde çaba ve gayretlerimizi ortaya koyarak, bu amaç içinde olan tüm kuruluşlarla diyaloglarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Özellikle bundan sonraki süreçte de temel yönetim anlayışımız demokrasiye, milli iradeye, sivil topluma, özgür düşünceye ‘evet’, teröre, bölücülüğe, hainliğe ‘sonuna kadar hayır’ olacaktır. Sevdamız Türkiye, başka vatanımız, başka ülkemiz, başka devletimiz yoktur. Dik başlı olmayacağız ama başımız dik olacaktır. Diğer ilkemiz ekmek için kavgamızdır. Biz emek ve ekmeğin yüce bir değer olduğuna, çalışanın alın terinin karşılığının tam olarak verilmesi gerektiğine inanırız. Bunun içindir ki nerede bir hak gaspı, çalışanın emeğinin dikilen bir göz varsa onu karşısında durduk. Durmaya da devam edeceğiz.Çalışanın hakkının ve hukukun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Devletin dini adalettir. Diyerek kamuda adaletin sağlanması için mücadele edeceğiz. Resmi başvurularımızla sorunları çözüm istedik. Açtığımız davalarla hukuksuzluklara dur dedik. Mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı ilke edindik. Asla dilsiz şeytan olmadık. Toplu sözleşme masasında yetkili konumda olmasak da, üyelerimizden aldığımız güçlü ve destekle iş yerlerinde  etkili sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.

Kentimizde bulunan kamu sağlık kurumlarının çalışanlarının huzurlu ve kaygısız bir ortamda görev yapmaları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve iş güvenliklerinin teminat altına alınması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. 6. OIağan Kongremizden sonrada devam ettiğimiz yolda inandığımız ilkelerden taviz vermeyip, dosdoğru yürüyeceğiz. Hakkın ve haklının yanında olacağız. Hiç kimsenin bundan zerre kadar şüphesi olmasın. Sağlık çalışanları olmak üzere, tüm kamu çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve sistemin getirdiği ağır sorumluluklar altında ezilenlerin gür sesi olmaya devam edeceğiz. Türk Sağlık Sen olarak sahip olduğumuz ilke ve prensipler çerçevesinde hak arama mücadelemizden ödün vermeden mazlumun ve haklının yanında yer alarak, haksızlıklar karşısında en radikal bir şekilde karşı duracağız.Sendikamız, farklı dünya görüşlerine sahip, her yelpazeden insanın olduğu  milli ve manevi değerlere bağlı, milli gelirden payına düşeni alma noktasında gayret sarf eden bir emek örgütüdür.  Dün olduğu gibi bundan sonrada sağlık çalışanlarından yana, mazlumdan ve mağdurdan yana olmayı sürdürecektir. Bizim görevimiz, sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Bütün gayretimizin, inancımızın bu yönde olduğu bilinmelidir. Anayasa, Kanun, 657 Devlet memurları Kanunu, Yönetmelik, Yönerge ve genelgeleri yok hükmünde sayan liyakatsiz ve ehliyetsiz idarecilerle hukuki mücadelemiz devam edecektir. Bu tür idarecilerin mağduriyet yaşamamaları için kendilerine tavsiyemiz. Birileri adına değil DEVLET ADINA hareket etsinler, kanunlardan ayrılmasınlar. Türk sağlık-Sen gerçek sendikacılığın tek ve doğru  adresi olmaya devam edecektir.”

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.