DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kardeşlik Bağlarımızı Daha da Güçlendirmeliyiz

Kardeşlik Bağlarımızı Daha da Güçlendirmeliyiz

Kardeş Şehirler Buluşması kapsamında Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından misafir edilen Moldova Gagavuz Özerk Cumhuriyeti belediye başkanları İzmit’e hayran kaldılar.

İzmit Belediyesinin vizyon projelerinden olan Tarih Koridoru, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, inşaatı devam eden Sanal Gerçeklik Küresi, Gölkay’ı gezen heyet son olarak Down Kafede özel çocuklarla bir araya geldi. İzmit Belediyesi’nin projelerini hayranlıkla inceleyen konuk belediye başkanları programın sonunda Cephanelik’teki Livadi Restoranta Başkan Doğan ile bir araya geldi.

Yoğun Katılım

Konya Selçuklu Belediyesi gibi İzmit’in Türkiye’deki kardeş belediyelerinin yanı sıra Kosova, Makedonya’dan gelen konukların da yer aldığı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kardeş ülke ve şehirleri İzmit’te ağırlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Doğan, “bizim atalarımız yüzyıllar boyunca yönettikleri coğrafyalar da insanların özgürlüklerine, dillerine, dinlerine, insan haklarına son derece saygılı olmuşlardır. Bugün maalesef dünya üzerinde egemen olan Avrupa, Amerika gibi söz sahibi ülkeler ne yazık ki aynı yaklaşımı göstermiyorlar. Bunu biz Gagavuz kardeşlerimizin özerklik mücadelesinde, Kosova, Makedonya bölgesindeki mücadelelerde de açık bir şekilde görüyoruz. Bosna zaten yüreğimizi yakan bir acıdır.

İkiyüzlüler

İnsan haklarından en önemlisi olan yaşama hakkı Avrupa’nın ve Amerika’nın gözüyle ne yazık ki kâğıt üzerinde kalmıştır. Arakan’da dininden dolayı katledilen insanlara sessiz kalınması, Suriye’de, Irak’ta, son olarak Filistin’deki olaylarda özellikle Kudüs’ün başkent ilan edilmesi bunun örneklerinden sadece birkaçı. Yaşanan bu olaylar ve yaklaşımlarla sözde insan hakları savunucuları, kendi çıkarları söz konusu olduğunda maalesef insanların dinine, inançlarına ve değerlerine değer vermediklerini tüm dünyaya gösterdiler. Haklı güçsüzleri kenara itip, güçlü olan haksızlarla hareket edip, çifte standart uygulamaktalar.

Her Zaman Yanınızdayız

Bu sebepledir ki, biz, dostların bulunduğu yerlerde bu gerçekleri görerek kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bu anlamda Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bakışıcısında, çizgisinde özellikle siz kardeşlerimizle olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Siz, bizim kardeşlerimizsiniz. Türk milleti olarak, kardeşleriniz olarak her zaman yanınızdayız. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olan belediye başkanlarına şehrimize gelişleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kardeş Sıcaklığını Hissettik

Başkan Doğan ve ekibinin misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten konuklar da “İzmit’te bulunmak bizim için büyük onur. Burada bulunduğumuz sürede gerçekten kardeş sıcaklığını hissettik. Misafirperverliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada İzmit Belediyesi tarafından Gagavuz Çadır Lunga’ya yapılacak ikinci parkın projesi de incelendi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.