DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kesgin, “Esnafları en çok zorlayan ağır vergiler”

Kesgin, “Esnafları en çok zorlayan ağır vergiler”

Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, yaptığı açıklamada ilçemizdeki esnafların durumu hakkında bilgi verdi.

“Esnaflarımızın durumu ne yazık ki iç açıcı değildir”

Başkan Kesgin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Esnaflarımızı en çok zorlayan konu vergiler ve kontrolsüzce açılan büyük alışveriş merkezleridir. Küçük esnaflarımızın durumu ne yazık ki iç açıcı değildir.”

“Vatandaşın İzmit’e gitmesini engellemek zor”

“Gölcük’teki insanların İzmit’e gitmelerini engellemek çok zor. 3-5 cafeyle halkı burada tutamazsın. Belediyenin bir an önce sosyal alanları açıp halkın burada kalması için alternatifler üretmesi lazım.”

Gelecekte küçük esnaflarımızı neler bekliyor sorusunu cevaplayan Başkan Kesgin, “Bir an önce market yasasının düzenlenip il ve ilçe nüfusuna göre ayarlanmalıdır. Ayrıca AVM tarzı yerlerin sınırlandırılması, küçük esnafın vergi yükünün azaltılması, KOSGEB kredilerinin bir an önce küçük esnafımıza yönelik düzenlenip, sicil gözetilmeksizin verilmesi bizlerin yeniden ayağa kalkıp, düzelmesi için önemli şartlardır” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.