DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

NİMETLERE ŞÜKREDELİM VE KADRİNİ BİLELİM

NİMETLERE ŞÜKREDELİM VE KADRİNİ BİLELİM
24.12.2017
758
A+
A-

NİMETLERE ŞÜKREDELİM VE KADRİNİ BİLELİM

Ay-Pa Market Sahibi Osman Ay, yaptığı açıklamada nimetlere şükredilmesi gerektiğini ifade ederken, nimetlerin kadrinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Ay, açıklamasında şu sözleri söyledi: “Değerli kardeşlerim; Allah-ü Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor. Bana şükredin,nankörlük etmeyin.Başka bir ayeti kerimede de buyuruluyor: Ey iman edenler; size rızık olarak verdiğimiz şeylerin en temiz olanlarından yiyin, Allah’a şükredin,eğer şükretmenin önemini ve şükrün bizim için bir vecibe olduğunu bildirmektedir.Şükür;bizi yaratan,çeşitli kuvvet ve kabiliyetlere donatan,yaratıkların en şereflisi kılan Rabbimize tazimde bulunmak,ihsan ettiği nimetlerin kadrini bilerek onları kötülüğe vasıtan kılmamak ve bu nimetlerle Allah’a isyan,küfran ve nankörlükte bulunmamaktır.şükür,ya Kalb ile ya dil ile veya aza ile olur. Kalb ile şükür,her nimetin Allah tarafından ihsan edildiğine insanların ise vasıta ve sebep olduğuna inanmaktır. Nimetlerin bize ulasan her nimetin Allah’tan olduğu Kur’an-ı Kerim de bildirilmiştir. Bu inancı taşıyan mü’min, nimete kavuştuğu zaman gaflete düşüp de  onu vereni unutmaz ve O’na karşı tazimde kusur etmez.Dil ile şükür ifade eden sözleri söylemek ve Allah’ın nimetlerini Allah’a nisbet etmektir.Nitekim Rasul’ü Ekrem Efendimiz:Allah-u Teala’nın kuluna verdiği nimete karşılık kul,elhamdülillah dese,bu nimetin şükrünü ödemiş olur.Kalp ikinci defa hamd ederse  Allah-ü sevabını eder buyurmuşlardır.Aza ile şükür,bütün uzuvları Allah’a ibadet ve hizmete kullanmaktır.Değerli Kardeşlerim;Nimete şükretmek,nimeti arttırır.Nimete karşı nankörlük de bulunmak da nimetin elden çıkmasına sebep olur.iyiliğine mazhar olduğumuz bir insana teşekkür etmeyecek olursa insanı olmayan bir harekette bulunmuş oluruz.Ya bütün varlığımızı ilahi inayetine borçlu bulunduğumuz ve sayılamayacak nimetlerine  mazhar  olduğumuz Allah’ımıza karşı şükretmeyecek kendisine kullukta bulunmayacak olursak daha çok nankörlük etmiş olmaz mıyız? Bir ayet-i Kerime’de şöyle buyuruluyor Allah size analarınızın keriminde hiçbir şey bilmiyorken çıkardı. Size, kulaklar gözler verdi, ta ki şükredesiniz. O halde Değerle Kardeşlerim Rabbimiz’e şükredelim, emirlerine uyarak yasaklardan sakınalım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.