DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Su Kaşiflerine Başkan Demirci’den Ödül

Su Kaşiflerine Başkan Demirci’den Ödül

Su Kaşifleri Programının Uluslararası finalinde birinci olan, “Su Tasarrufu” ve “Suya Erişim” konularında farkındalık oluşturan minik su kaşifleri ödüllerini Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’den aldılar.

Geçtiğimiz aylarda BM. Unesco Londra’daki merkezinde düzenlenen ve 11 ülke finalistinin arasından birinci olarak hem Çayırova’yı hem de Türkiye’yi temsil eden kaşifler düzenlenen programla ödüllendirildiler. Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencilerinden oluşan minik kaşiflerin ödül töreninde su konusuna değinen Demirci, genç yaşlarda böyle anlamlı başarılar elde eden ve Dünya birincisi olan kaşifleri teker teker tebrik etti.

“Tasarruf Etmeliyiz”

Kaşiflerin, su tasarrufu ve suya erişim noktalarındaki başarılı çalışmalarını hazırlamış oldukları sunumlarda dikkatle incelediğini dile getiren Demirci, böyle ilgili ve bilinçli gençlerin yetişmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Yerel yönetimler olarak tasarrufu çok önemsediklerini belirten Demirci, başta su olmak üzere tüm enerji kaynaklarının düzenli ve tasarruflu bir şekilde kullanılması yönünde de dikkat ettiklerini dile getirdi.

 Su Kaşifleri Bisikletle Ödüllendirildi

 Plaket ve hediye takdimi ile devam eden programda su kaşiflerine bisiklette hediye eden Demirci, minik kaşiflere projelerinde destek olmayı da sürdüreceklerini söyledi. Gençlerin her zaman sosyal ve kültürel projeler arasında yer alması gerektiğini vurgulayan Demirci, Çayırova’nın eğitim seviyesinin bu başarılarla daha üst seviyelere çıkacağını belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.